Wijk bij Duurstede, 19 november 2017. Uit bij De Meern kwam CDW na een beroerde start goed terug in de wedstrijd. Na 37 minuten stond het 2-2. En wat er in de slotminuten van de eerste helft gebeurde herhaalde zich later nog eens. De rust kwam met 3-2 voor de thuisploeg na een doelpunt in de 44e minuut. Via 3-3 in de tweede helft ging het ook in de 89e minuut fout voor CDW. Met een vlijmscherpe counter besliste De Meern de wedstrijd.

Weer niet bij de les

Er werd uitvoerig over gepraat en ook op getraind, het gebrek aan goede organisatie en resoluut ingrijpen bij ballen die van de flanken komen en die CDW al veel tegendoelpunten kostten. Maar ook bij De Meern uit was het na 8 minuten al weer raak. Aanleiding was een onnodig avontuur van doelman Ibi el Salih die ver uitkomend naar de zijkant van zijn doelgebied de rechterspits af wilde stoppen. Ibi was iets te laat, hij tikte de tegenspeler aan. Geel voor Ibi, vrije trap voor de Meern. En daarbij was CDW weer niet bij de les. De voorzet van rechts voor het doel caramboleerde voor de voeten van een van de Meernaars en daarna lag de 1-0 binnen. Die tik kwam wel even aan bij CDW, het duurde daarna nog een kleine 20 minuten voordat men van de schrik bekomen was. Dat CDW tot goed voetbal in staat is werd tussen de 32 en 35e minuut middels 2 doelpunten uitgedrukt. De 1-1 kwam na een mooie actie van Roderik Sybesma die zich vrij kapte en Stefan Nesselaar aanspeelde. Nessie speelde de bal op tijd weer naar de doorgelopen Roderik en diens hoge voorzet kopte Ingmar de Wit onhoudbaar binnen. Dan enkele minuten later. Na druk van CDW moest De Meern een corner weggeven. Die nam Stefan van rechts en bij de eerste paal kopte Dua Kwabane de bal onhoudbaar achter zijn eigen keeper. Die 2-1 bleef ook niet lang staan want na weer een vrije trap vanaf de flank voor De Meern werd de bal in eerst instantie wel weggewerkt maar weer net niet ver genoeg en ook niet naar de goede kleur. Lars Bootsma van De Meern tikte de 2-2 binnen. Die gelijke stand haalde de rust ook niet, 44e min, Tom Gentenaar mag rechts op het middenveld aan een slalom beginnen die dicht bij het doel eindigde. Daarna mocht en kon bij ook nog voorzetten en zijn werk werd beloond, de bal werd door Jordy Martens binnen gefrommeld. Ruststand 3-2.

Nog een er bij

In de rust werd duidelijk dat Stefan Nesselaar niet verder kon, hij gaf aan problemen met zijn hamstring te hebben. Nog een er bij op de met Lennard Nienhaus - Roan van Zalingen - Benjamin Polman - Robert Overvest - Robbin van den Berg en Sem Hoogduin al rijkelijk gevulde blessurelijst. Stefan werd vervangen door Bryan van Engelen. En die invaller had pech dat bij een van zijn eerste aanvallende acties zijn schot dat hard en laag naar de verre hoek ging via een verdediger naast het doel verdween. En pech had ook Ingmar de Wit en dus heel CDW. Weer kopte hij een voorzet goed binnen de palen, maar nu kon keeper Martijn Smorenburg de bal wel keren. Kort daarna leek het nog moeilijker voor CDW te gaan worden. Bij een te wild inkomen van Marijn Kroodsma ging zijn tegenspeler onderuit en daar zag de goed leidende scheids van der Laak een directe rode kaart in. Toch deed CDW met 10 man niet onder voor De Meern. En het was volkomen verdiend dat het na 68 minuten gelijk werd. En hoe, het werd een schitterende goal. CDW bouwde van achteruit op en Jens van Doorn werd op de rechterhelft van de Meern aangespeeld. Het slimme steekpassje van Jens was op maat voor Pim Plantinga die niet meer te achterhalen was en de 3-3 hard en hoog in de touwen joeg. Enkele aanvallen later leek het er even op dat Pim er nog een maakte. Weer kwam hij er op rechts helemaal overheen. En ook dit schot was hard en goed. Doelpunt? Neen gezichts-bedrog, keihard ging de bal centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Met Tom Pijpers en Dani Rivera Campos die na 70 minuten kwamen voor Jens van Doorn (zere voeten door blaren) en Roderik Sybesma (leeggespeeld) probeerde CDW de druk op de achterhoede van de thuisploeg op te voeren. Terecht, want ten tijde van die wissel ging een van de aanvallers van De Meern een duel met keeper Ibi met gestrekt been in en ook hij kreeg direct rood. Nog 20 minuten dus met 10 tegen 10. Daarin was CDW meer op de helft te vinden van De Meern dan andersom maar echte kansen waren er niet. Dan 87e minuut, CDW staat aanvallend ingesteld en via de rechterspits countert De Meern. Die waarschuwing liep nog goed af, een grote kans werd dat, gelukkig voor CDW, het slappe schot ging naast. Dan 89e minuut, CDW neemt een corner en die levert balbezit voor De Meern op. Een razendsnelle counter over links werd besloten met een crosspass naar een van de invallers die op rechts alle vrijheid had en zijn harde schot in de rechter bovenhoek mikte. Een zondagsschot, goed voor de 4-3 en dat kwam nog harder aan dan het doelpunt net voor de rust, want nu was er geen tijd meer om het minimaal verdiende punt alsnog uit het vuur te slepen. De volgende wedstrijd is thuis tegen Almere. Weer een mega-klus voor CDW, want dat team is momenteel koploper.

CDW speelde met ; Ibi el Salih – Tim van Ravenhorst – Frank Barte – Bart van de Leemkolk – Marijn Kroodsma – Roderik Sybesma (Dani Rivera Campos) – Rosh Rigter – Stefan Nesselaar (Bryan van Engelen) – Jens van Doorn ( Tom Pijpers) – Pim Plantinga – Ingmar de Wit.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha