Wijk bij Duurstede, 31 oktober 2017. Na de zomervakantie is de CDW MO15 begonnen met een jong team, met veel nieuwe speelsters zonder enige voetbalervaring. Een goede mix van oud en jong, met zelfs 11-jarigen binnen de gelederen. Door veel trainen en teambuilding door coach Henny Nuijten is er in korte tijd een goed team ontstaan. Verloren de meiden in het begin van het seizoen nog wel eens een wedstrijd, kantelde het vorige week ineens met een mooie overwinning op Desto Mo15-2 met maar liefst 4-1.

In deze leeftijd speelt weerbaarheid van de meiden een grote rol. Ze willen door een iets grotere tegenstander wel eens geïmponeerd raken. Om daar wat aan te doen is het team een paar keer gaan trainen bij de Rugbyclub The Pink Panters in Driebergen. Door middel van allerlei oefeningen wordt daar aan de fysieke kracht en weerbaarheid gewerkt en het plezier spatte er bij de meiden vanaf!

Deze trainingen betaalden zich ook afgelopen zaterdag uit op het veld. Tegen Candia ’66 gingen de meiden vol enthousiasme de strijd aan. Er werden veel duels gewonnen, teruggespeeld op keepster Dylani die goed mee voetbalde en zo werd de tegenstander geveld. Een prachtige lob van Jindy leverde de 1-0 op. 10 minuten later een rush van Senna met de bal aan de voet. 2-0! In de rust werden er vooral complimenten uitgedeeld en even op adem gekomen. Na de pauze werd er met veel inzet verder gestreden wat resulteerde in de 3-0 van Esmee en de 4-0 van Sanne. Het harde werken op de training en de wedstrijd is beloond en smaakt naar meer.

MO19 ongeslagen status kwijt

De MO19 wachtte een zware klus bij Almere Waterwijk afgelopen weekend. Een jong team wat al jaren samen voetbalde stond hen te wachten. Er werd goed gevoetbald en in het begin leek het erop dat CDW de grip op de wedstrijd kreeg, zeker toen Samira de 1-0 scoorde.

Maar de Waterwijkers kwamen op stoom, leken elkaar steeds beter te vinden en al snel viel de 1-1, vrij snel gevolgd door de 2-1. De meiden van CDW bleven strijden maar de tegenstanders waren beter op elkaar ingespeeld, maakten betere acties met als gevolg dat de 3-1 viel. De wat (te) jonge scheidsrechter deed zijn best maar maakte hier en daar best wat basisfouten, wat gemopper met zich meebracht. Maar ook dat hoort erbij en dat vinden sommige meiden toch wat lastig af en toe. Almere bleef de wedstrijd goed controleren en zij scoorde ook nog de 4-1.

Compliment Onze MO19 meiden waren sinds september 2016 ongeslagen in de competitie, maar moesten dus nu, na 27 competitiewedstrijden en twee kampioenstitels, het hoofd buigen voor een sterkere tegenstander. Niet getreurd, want zo lang ongeslagen zijn, is absoluut een groot compliment waard!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha