Wijk bij Duurstede, 15 oktober 2017. Wat een wereld van verschil, het CDW van vorige wedstrijden tegen JSV en VVZ’49 wat zich toen de kaas van het brood liet eten, of bijna hetzelfde team wat er in Nieuwegein bij Geinoord eigenlijk met de 3 punten vandoor had moeten gaan. Dat lukte jammer genoeg niet, maar dat eerste punt wat er via 1-1 kwam gaat zeker ook bevrijdend werken.

Grote kansen geen basis voor 3 punten

Achteraf mocht Geinoord nog het meest tevreden zijn met de 1-1. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden was CDW wel bij de les en was iedere speler ervan overtuigd dat samen werken en strijden de grootste kans op resultaat ging opleveren. Dat betaalde zich in de eerste helft nog niet uit. Natuurlijk, Geinoord mocht het meeste balbezit hebben, maar toen bij de rust de balans opgemaakt werd stond er toch duidelijk dat de thuisploeg in de eerste minuut een mogelijkheid had gekregen en daarna eigenlijk niets meer deed met het surplus aan balbezit. Dat balbezit mocht ook van CDW zolang de gasten maar buiten het 16 metergebied bleven. Dichter bij het doel kwam Geinoord maar zelden tot geslaagde aanvallen en kansen kwamen daar al helemaal niet uit voort. Het stond als een huis in de Wijkse achterhoede. Dat het na een kwartier nog 0-0 stond was eigenlijk een klein wonder. De eerste grote kans voor CDW was er in de 8e minuut toen linkerspits Jens van Doorn langs zijn man glipte en de bal op Stefan Nesselaar teruglegde. Die bood spits Tom Pijpers een grote kans. Die gaan er bij de training allemaal feilloos in. Alleen nu ff niet, Tom joeg de bal over de kruising. Dan 15e minuut, volgende counter van CDW nu was Ingmar de Wit de aangever naar Marijn Kroodsma. Die deed alles goed, de teruggelegde bal van Ingmar knalde hij hard op het doel. Dat Pascal Florie de bal nog iets met zijn hand kon liften was net genoeg, via de lat had de bal alsnog in het doel kunnen gaan maar ook nu mazzelde Geinoord, de stuit was nog voor de lijn constateerde scheids Bakridi. Een van de weinige keren dat het Geinoord wel lukte echt in de buurt van Ibi el Salih te komen was via spits Robert Maat, maar die produceerde niet meer dan een slap schot. In het restant van de eerste helft waren er nog momenten waarop Jens van Doorn en Ingmar de Wit namens CDW toe hadden kunnen slaan maar de brilstand bleef staan tot de rust. Eigenlijk een tegenvaller voor CDW, een 0-2 ruststand zou zeker niet tegen de verhouding zijn geweest gezien de kansen er waren.

Veerkracht

Aanvankelijk ging de tweede helft door waar de eerste eindigde, een geduldig afwachtend CDW dat wel steeds op een counterkans loerde. En die kwam al snel. Rechterspits Ingmar pikte op het middenveld een bal op. Hij ging recht op het doel af en slalomde langs meerdere verdedigers. Dan komt hij voor de keeper en produceert een te slap schot. Jammer maar helaas, daar werd kans nummer 5 om zeep geholpen. Het vervolg is ook al vele malen vertoond. Als jullie het niet doen dan doen we het zelf wel dacht Geinoord. Hun mooiste aanval van de wedstrijd was gelijk raak. Een korte combinatie op het middenveld, de pass op Jaey Daalhuizen en diens voorzet maakte Robert Maat genadeloos af. Bij die 1-0 was wel even te zien dat er een aantal spelers bij Geinoord loopt die ervaring in de eerste klasse opgedaan hebben. Maar het CDW van vandaag had ook stapjes gemaakt ten opzichte van vorige wedstrijden. Toen vloog er binnen enkele minuten een tweede doelpunt binnen en gingen de koppies omlaag. Nu toonde het team veerkracht. Amper 2 minuten later, de goed de bal afschermende Tom Pijpers wordt onderuit geschoffeld. Dat was echt royaal binnen de 16 meter, maar niet volgens scheids Bakridi die daar wel een beetje marchandeerde met de feiten. Hij legde de bal er buiten. Wat restte was dus geen penalty maar een directe vrije trap. Dat Stefan Nesselaar enkele vrije trappen en corners die hij daarvoor genomen had slecht raakte maakte hij nu ineens weer goed. Hard en laag verraste hij de muur en de keeper, de verdiende 1-1 was er. Er was nog een half uur te gaan, en beide teams brachten verse spelers binnen de lijnen. Met een dubbele wissel bracht CDW met Benjamin Polman en Robert Overvest een verse aanvaller en een controleur in het veld voor Tom Pijpers en Roderik Sybesma. Wat later werd met het brengen van Pim Plantinga voor Stefan Nesselaar nog een extra verdedigende middenvelder ingebracht. Een terechte keuze, in de laatste 20 minuten was wel te zien dat het beste er bij CDW wel vanaf was en werd er voor gekozen Geinoord zo ver mogelijk buiten het 16 metergebied proberen te houden. Gelukkig en terecht voor CDW gebeurden er geen gekke dingen meer, af en toe was er nog een moeilijk moment, maar eerlijk gezegd bracht Geinoord ook te weinig om aanspraak te maken op meer dan 1 punt. In de slotminuten was er nog een momentje van hoop bij CDW, Marijn Kroodsma werd hard onderuit geschopt in de 16 meter. Maar ook nu zag de scheids geen reden daarvoor te fluiten. Dat deed hij voor het laatst na een viertal minuten blessuretijd, het was en bleef 1-1. Een meer dan verdiend punt voor CDW, dat mag best trots zijn op de teamprestatie die vandaag neergezet werd, en daarmee is ook gelijk die hatelijke 0 op de ranglijst weggewerkt. Volgende wedstrijd; CDW – Loosdrecht, zaterdag 21 oktober 14.30 uur.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha