Wijk bij Duurstede, 7 mei 2017. Alhoewel CDW zeker op basis van de eerste helft meer verdiende ging Delta Sports er uiteindelijk toch met de punten vandoor. De 0-2 ruststand werd tevens de eindstand.

Lekker weer, leuk voetbal

Iets vertraagd door de plichtplegingen rond de prachtig vernieuwde tribune begonnen CDW en Kampioen Delta Sports direct lekker vlot aan de wedstrijd. Prima combinaties van beide teams leverden het eerste kwartier een leuk schouwspel maar nog geen echte kansen op. CDW was er na 14 min. het dichtst bij, Robbin van den Berg passte naar Tom Pijpers die ruimte kreeg om uit te halen, keeper Mathijs Mocking van DS stopte het lage schot met zijn voet. Na 18 min. moest Mocking nog een keer vol aan de bak om zijn doel schoon te houden. Tom Pijpers verzorgde de assist van rechts en daar was niets mis mee, die kon Ingmar de Wit zo ineens vol op de schoen nemen. Dat gebeurde, maar het werd geen doelpunt, met een katachtige reflex hield hij zijn doel schoon. Dat leek Sander de Zeeuw bij CDW ook te doen, goed uitkomend onderschepte hij een aanval van Delta Sports. Daarna was er verbijstering bij velen, CDW`s keeper wilde de bal weer in het spel brengen bij een dichtbij staande medespeler, hij rolde de bal echter precies zo dat Harmen van Genderen kon onderscheppen, en die speelt toch echt bij de andere kleur. Een lobje volgde en het was 0-1. Mathijs Mocking bleef ook bij volgende kansen voor Tom Pijpers (schot) en een kopbal van Ingmar de Wit fier overeind. Kort voor de rust ontsnapte CDW aan een grotere achterstand, een corner van Delta Sports ging voorlangs, een teentje er tegen was al goed geweest voor een doelpunt. Dat kwam er toch, precies in de laatste minuut was er weer een corner voor de gasten. Die kwam voor het doel, leek weggewerkt, kwam met een omhaal weer voor het doel en daar stond Lennart Dubbeldam vrij genoeg om de 0-2 in te koppen. Sneu voor CDW, dat had iets meer kansen gehad dan de bezoekers maar die 0-2 was wel de realiteit.

Zelfs geen eretreffer

Na de rust was de wedstrijd nog aardig maar het niveau van de eerste helft werd net niet meer gehaald. Delta Sports was iets minder aanvallend, maar dat voorkwam niet dat zij met snelle counters soms toch gevaarlijker waren dan CDW. Met Thom Huisman voor Sem Hoogduin en even later Stan van Lunssen voor Tom Pijpers probeerde CDW met verse krachten de aansluiting te vinden. Echte kansen waren er maar mondjesmaat, op het moment dat Pim Plantinga op weg leek naar wel een kans werd hij door Lennard van de Brink onderuit getikt. Daar zag de goed leidende scheids Molenaar direct rood in. Ondanks hevige protesten moest de back er af. Met Jeffrey Meynhardt voor Robbin van den Berg werd aan de laatste 20 minuten begonnen. In de 82e minuut leek de spanning weer terug te komen. Een vrije trap voor CDW kwam hoog voor het doel en deze werd keihard door Roan van Zalingen binnen gekopt. Een glaszuivere goal, maar op appèl van zijn asisstent werd het doelpunt toch door de scheids afgekeurd. Schandalig, dat was in de verste verte geen buitenspel, dat beaamden na de wedstrijd zelfs diverse spelers van Delta Sports. En een van de weinige foutjes van de scheids, dat had hij zelf ook best kunnen constateren dat dit totaal niet klopte. Ook de laatste kans voor CDW ging er niet in, ineens kreeg Stan van Lunssen een schietkans die hij net over het doel schoot. Dat was de laatste kans op een eretreffer, de paar minuten die nog restten leverden verder geen spektakel meer op, de punten gingen mee naar Houten.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha