Wijk bij Duurstede, 10 december 2020. Amine, Boy en Thijs uit klas 4 vmbo van het Revius hebben afgelopen dinsdag een succesvolle presentatie gehouden over de vraag of een Stadsstrand leeft onder de inwoners van Wijk bij Duurstede. Leraar Philip Korff de Gidts had deze vraag voor de les economie uitgezet onder de VMBO’ers, om een kleine enquête en een onderzoekje te verrichten over dit actuele onderwerp.

Profiel Werkstuk

Het leek deze drie heren wel een leuke opdracht en ze togen enthousiast aan het werk om over het Dorestrand hun Profiel Werkstuk (PWS) te maken. Ze belden mij, Anton Rekké, een van de initiatiefnemers en vroegen hem de oren van het hoofd. Op deze vragen hebben ze met succes hun onderzoekje kunnen baseren. Enigszins vooringenomen gaan de drie heren er in hun vraagstelling wel helemaal van uit dat het Stadsstrand er komt. Hun hoofdvraag was dinsdag dan ook: ‘Waarom komt er een Stadsstrand?’

100 mensen

Ze hebben op hun school en op de Markt 100 mensen via een vragenlijst naar hun mening gevraagd. Hoewel de enquête dus slechts onder een beperkt aantal mensen is gehouden, bleek dat vooral bij jonge mensen tot 40 jaar een zwem-recreatie voorziening node wordt gemist. Leraar Philip weet desgevraagd te melden dat alle leerlingen zeer positief staan tegenover een Stadsstrand direct naast het centrum, mits aan bepaalde faciliteiten wordt voldaan. Een Beachbar of -club scoorde hoog maar ook goede stalling, prullenbakken en veiligheid voor de bezoekers werd benoemd in de onder de leerlingen gehouden enquête. Interessant in het rapport zijn de statistieken die de jongens uit de antwoorden hebben gedestilleerd. Om ook de mening van ouderen mee te nemen in hun onderzoek zijn ook mensen op de markt ondervraagd.

Vragen

Uit de volgende vragen bleek: Kan je de Gravenbol veilig bereiken? 46,2 % vindt van niet. Is de Gravenbol te ver weg? 64,2 % vindt van wel. 65,5 % geeft aan met fiets of scooter naar het Stadsstrand te komen. Verder bleek dat 53,8 % van de ondervraagden nooit naar de Gravenbol gaat, maar elders vertier zoekt op warme zomerse dagen.

Conclusie

De drie enquêteurs komen tot de conclusie dat veel mensen voor een stadsstrand zijn. Persoonlijk vinden ze het een super idee en kunnen niet wachten tot het strand er is. Leraar Philip deelt verder mee, zelf weten ze het nog niet, ja nu via dit bericht, dat de heren een 8,1 voor dit Profielwerkstuk hebben gehaald, dus een GOED op hun diploma! Mannen gefeliciteerd! We gaan ons best doen Dorestrand te realiseren.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha