Wijk bij Duurstede, 26 februari 2020. Op vrijdag 21 februari 2020 was het weer zover, het jaarlijks damtoernooi voor de basisscholen uit Wijk bij Duurstede. Maar liefst 13 teams uit de bovenbouw, de groepen 7 en 8, hadden zich aangemeld. Zij bezorgden organisator Kees van den Houten en zijn assistente Amanda Hijweegen handenvol werk.

Gelukkig werden die weer bijgestaan door een viertal arbiters van de Utrechtse Provinciale Dambond. Dat zijn de heren Teus de Mik, Leo van Raaij, Bram Boer en Evert van Grondelle. Stichting Binding heeft ervoor gezorgd dat de toernooien plaats kunnen vinden in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Voor onze toernooien is dit een ideale locatie. Om half twee werd het startsein gegeven voor de eerste ronde en ook direct ontspon zich een strijd tussen de Regenboog en de Windroos. Het was fascinerend om te zien met welk enthousiasme de schijven er af gingen. Niet altijd even doordacht, maar juist daardoor erg boeiend. Opvallend zijn wel de grote krachtverschillen tussen de teams. Na een aantal ronden gingen ook de Wegwijzer en de Werkschuit zich met de titelstrijd bemoeien en zakte de Windroos wat weg.

Uiteindelijk konden tegen zes uur de prijzen uitgedeeld worden. De gastpresentatoren waren Ytsje Weerman en Eno Middelham. Zij zijn jongerenwerkers van Stichting Binding.

  • De nummer één was de Regenboog 1,
  • tweede werd de Wegwijzer 1 en
  • derde de Werkschuit 2.

Deze teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan het provinciale schooldamtoernooi op zaterdag 14 maart 2020 in het MPO Heritage te IJsselstein.

Topscorers zijn geworden Jelle van Kooten van de Windroos 3 en Casper Hendriks van de Regenboog 1. Zij mogen meedoen met het Topscorerstoernooi voor de bovenbouw basisscholen. Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 28 maart in Austerlitz.

De Jo Spanjerbokaal voor de best presterende school bij schaken en dammen - voor de groepen 7 en 8 - gaat dit jaar naar De Werkschuit.

We bedanken ook de trouwe vrijwilligers Ton Waslijah, Fabiola van Zutphen, Jeroen Bensmann en André-Jan Douwes. Op vrijdagmiddag 6 maart 2020 is het volgende toernooi. Dit is het Damtoernooi voor de groepen 5 en 6. De drie beste teams hiervan mogen ook meedoen met de provinciale damwedstrijden. Dit toernooi wordt gehouden op zaterdag 14 maart 2020 in het Rode Kruisgebouw in Baarn. Na afloop van de toernooien worden weleens wat spullen van de deelnemers/sters achtergelaten. Info over de gevonden voorwerpen kunt u krijgen bij het secretariaat van de toernooien, Kees van den Houten. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha