Wijk bij Duurstede, 16 mei 2017. Buurtsportcoach Tobias Wijnmalen voegde gistermiddag een volgend hoogtepunt toe aan de Voel jij je lekker tour. In de kantine van Sportpark Marienhoeve waren vijftig ouders en kinderen druk met de voorbereiding voor een lekkere en gezonde barbecue.

Vispakketjes

Vispakketjes werden in zilverfolie gewikkeld, frisse salades met olijven, tomaten en feta werden door vaders, moeders en kinderen gemaakt. Ketchup en barbeque sauzen zitten vaak vol suikers, die ontbraken dan ook; de kinderen maakten zelf lekkere sauzen. De spiesjes werden torenhoog op dienbladen opgestapeld. Binnen een mum van tijd was alles klaargemaakt, voor de kinderen was er nog even de tijd op te apenkooien.

Mager vlees

Ronald en Paul van Vernooij catering legden de magere vleessoorten op de barbecue en stelden binnen de salades en groentes op. Rond vijf uur was het aanvallen, door de vele en grote salades met daarin lekker veel groentes heb je minder behoefte aan vele stukken vlees, menig kind stond wel voor de derde keer in de rij om een kipfileetje te scoren. Meer foto's staan in het fotoalbum in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha