Wijk bij Duurstede, 17 december 2018. Op Revius Wijk kunnen leerlingen die met een vwo-advies van de basisschool af komen, kiezen voor tweetalig onderwijs (tto) op vwo-niveau. Leerlingen volgen de eerste drie schooljaren op Revius Wijk en vervolgens voltooien zij hun opleiding op Revius Doorn.

Taalassistentes

Tijdens hun opleiding krijgen de leerlingen les van vakdocenten die in het Engels doceren. Voor de extra ondersteuning bij de Engelse taal zijn ook twee native speakers aanwezig, dit zijn de taalassistentes. Linda Cramer, zelf Engelse, wil de leerlingen niet alleen de taal, maar ook de Engelse gebruiken meegeven en verzorgde op donderdag 13 december jl. in samenwerking met de vakdocent art, craft en design (kunst/beeldende vorming), Tony Bos, een les Christmas stockings maken voor de brugklas. Linda en Tony werken al voor de tiende keer op deze wijze samen.

Christmas stocking

Linda vertelt de leerlingen eerst iets over de geschiedenis van de Christmas stocking (sok). Geschreven bronnen over de oorsprong van de stocking ontbreken, maar er bestaan veel legendes. Een bekende legende is die van de bisschop Sint Nicolas die hulp bood aan arme mensen in nood. Hij wilde zijn donatie door het open raam bij mensen naar binnen gooien, zijn donatie belandde via dit raam in een sok. Tegenwoordig wordt de Christmas stocking gevuld met kleine cadeautjes, fruit of snoep. Zo ook in het gezin waar Linda vroeger opgroeide als klein meisje. Haar ouders zorgden ervoor de stocking in de nacht naar eerste kerstdag te vullen zodat zij ’s morgens een tijdje zoet was met het uitpakken van kleinigheidjes en haar ouders wat langer konden slapen. Later die dag pakte het gezin de wat grotere cadeaus uit die onder de kerstboom lagen.

Na dit verhaal konden de leerlingen allemaal een keuze maken uit een rode of groene sok en met de aanwezige materialen deze sok versieren. Ieder op zijn of haar eigen manier. Tijdens de les werd kerstmuziek gedraaid en natuurlijk werd ook gezorgd voor een lekkernij.

Tweetalig VWO

Basisschoolleerlingen die nu in groep 8 zitten en interesse hebben in het tweetalig vwo kunnen op dinsdag 8 januari a.s. een kijkje komen nemen tijdens de informatieavond. De algemene open avond (voor alle niveaus) zal plaatsvinden op woensdag 16 januari a.s. Beide avonden staan de deuren open vanaf 19.00 uur.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha