Wijk bij Duurstede, 10 april 2018. Op donderdag 5 en vrijdag 6 april was het zover, de Alpe D’Waik. Een sponsorfietstocht georganiseerd door de Waikse Molentjes en basisschool de Regenboog. De ideeën voor deze actie zijn ergens vorig jaar ontstaan. De Regenboog zet zich elk jaar in voor een aantal goede doelen. Vanuit de Waikse Molentjes zijn er 2 ouders waarvan hun kinderen op de Regenboog zitten en zo kwam het balletje ergens vorig jaar aan het rollen.

Alpe D'HuZes

De Waikse Molentjes doen in juni mee aan de Alpe D’HuZes  en gaan proberen de Alpe D’Huez zo vaak mogelijk te beklimmen. Al het geld dat zij ophalen gaat naar het KWF toe en wordt gebruikt voor onderzoek tegen Kanker. Omdat zij de Alpe gaan bedwingen met de fiets was al snel het idee ontstaan om er een sponsorfietstocht van te maken. Twee weken voorafgaand aan het evenement zijn 2 leden van de Waikse Molentjes, Dennis & Gerard, op school langs geweest en hebben zij in elke groep een presentatie gegeven. Hierin kwam naar voren wat de ziekte met het lichaam doet, waarom het nodig is dat er onderzoek plaats moet vinden en natuurlijk hoe de leerlingen hun steentje konden bijdragen hieraan! Na deze dag zijn zij op zoek gegaan naar sponsoren.

Stempelkaarten

Groep 1 & 2 hebben op donderdag 5 april symbolisch een rondje rond de school gereden, het was echt super leuk om te zien hoeveel support er was voor de kleintjes. Op vrijdag waren de overige groepen aan de beurt. Het beloofde een schitterende dag te worden en het weer werkte daar goed aan mee. Samen met hun stempelkaarten reden de groepen 3 t/m 6 per half uur achter elkaar rondjes rondom de school. Op elke hoek stonden leden van de Waikse Molentjes om de leerlingen veilig te begeleiden, het eerste rondje reed er natuurlijk steeds iemand voorop op de racefiets om aan te geven hoe er gereden moest gaan worden. Benadrukt werd dat het geen race was en dat er voorzichtig gereden moest worden. Er werd om 9 uur afgetrapt door groep 3 en groep 6 eindigde rond 12 uur.

Bergje op

Na de lunch was het de beurt aan groep 7 & 8. Met deze groepen gingen we naar de parallelweg richting de sluizen. Deze hadden we laten afzetten zodat er geen gemotoriseerd verkeer daar aanwezig was. Om een beetje een gevoel te krijgen hoe het is om bergop te rijden gingen we met de 2 hoogste groepen bergop richting de sluis. Er werd strijdlustig gereden en enorm veel inzet getoond. Elke leerling kreeg na afloop een medaille en dankzij de donatie van Lukassen AGF  was er voor elke leerling een heerlijke appel. Via deze weg willen we iedereen die ons geholpen heeft deze dagen en ook de Regenboog enorm bedanken en met name ook juf Tamara die vanuit school erg nauw betrokken was hiermee. Een speciaal bedankje natuurlijk ook voor iedereen die de leerlingen heeft gesponsord, want zonder hen was dit allemaal nooit gelukt.

Op donderdag 7 juni zullen de Waikse Molentjes samen met een ander Wijks team, de Waikse Dushi’s deelnemen aan de Alpe D’HuZes. Wilt u meer hierover weten, bezoek dan ook eens onze website. U kunt ook nog steeds een steentje bijdragen, ga hiervoor naar de teampagina of naar deelnemers.

alpdwaik

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha