Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.

Wijk bij Duurstede, 13 november 2017. Met alle veranderingen in de zorg zijn mantelzorgers nog belangrijker geworden voor zorgbehoevenden. Om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Geeft de gemeente Wijk in samenwerking met Klantenspaarpas, hen ook dit jaar een bon van 75 euro als dank voor alle hulp. “Onze samenleving kon al niet zonder mantelzorgers, en kan in de toekomst nog minder zonder hen. Als gemeente en gemeenschap kunnen we deze groep niet genoeg bedanken voor alle hulp. Zonder hen had de wereld er heel anders uit gezien”, meent SP-wethouder Jeroen Brouwer, die afgelopen zaterdag namens de gemeente de kaarten symbolisch overhandigde.

Veranderingen in de zorg

Als voor alle grootschalige veranderingen in de zorg waren mantelzorgers belangrijk. “Zij waren voor familie of vrienden al de eerste opvang. We zien dat met alle bezuinigingen de druk op mantelzorgers wel enorm toegenomen is. Vandaar dat we vandaag de dag nog blijer zijn met hun hulp. Goed dat de gemeente hier met dit soort dagen aandacht aan schenkt. Die aandacht kan wat ons betreft niet groot genoeg zijn”, meldt Corrie de Groot, als fractielid ook aanwezig bij de uitreiking. De SP sprak al vaak hun zorgen uit over de groeiende druk die op de schouders van de mantelzorger komt te liggen. Tijdens de bijeenkomst kwam dat ook naar voren. “Als je dan hoort hoe een oudere vrouw ’s nachts enkele keren haar bed uit moet voor haar man, dan snappen we nog beter hoe lastig dat is. Vandaar dat we ook aan het zoeken zijn naar plekken voor meer respijt zorg. Als SP gaan we daar met verschillende partijen over in gesprek”, meldt De Groot.

Zelf vervanger

Wethouder Brouwer stond er met een dubbel gevoel, maar maakte voor de groep een diepe buiging. “Ik was er dubbel als vervanger. Ten eerste voor Wil Kosterman die net geopereerd is en dus zelf helaas niet kon komen. Ten tweede als vervanger van Jan Burger. En we weten allemaal waarom hij er niet is. Twee voorbeelden die laten zien hoe belangrijk mantelzorgers zijn. Vandaar dat ik ook een diepe buiging heb gemaakt. De mensen in de zaal doen simpelweg zulk verschrikkelijk goed. Dat kunnen we niet genoeg waarderen”, eindigt hij.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha