Wijk bij Duurstede, 15 januari 2021. Op 8 december stelde Bart van Asperdt van de D66 fractie schriftelijke vragen aan het college over fietstellingen. Op  12 januari werden de vragen beantwoord en zijn sinds 15 januari te lezen op de website van de gemeente.

Toelichting

In de toelichting op de vragen is te lezen: "Veel gemeenten doen onderzoek naar het gebruik, stallingsmogelijkheid en veiligheid en andere aspecten t.a.v. gebruik van de fiets. Ook wel fietstellingen genaamd. De informatie afkomstig uit fietstellingen verrijkt de kennis voor het maken van beleid t.a.v. het gebruik van de fiets. D66 wil fietsgebruik stimuleren en zet gebruik van de fiets op 1.

De gemeente Wijk bij Duurstede publiceert momenteel nog geen gegevens over fietsgebruik en voert thans geen fietstellingen uit. Met het oog op de nieuwe bestuursperiode 2022-2026 wil D66 hierin verandering brengen. Door nu al fietstellingen te organiseren, kan stimuleren van fietsgebruik in de nieuwe bestuursperiode beleidsmatig gericht worden ondersteund. D66 denkt hierbij onder andere aan fietssnelwegen, oplossen van onveilige situaties, betere/veiligere verlichting, betere/veiligere fietsroutes en meer stallingsmogelijkheden voor fietsers. Ook het creëren van nieuwe fietsverbindingen, zoals het opwaarderen van de spoorbrug over de Lek, staat hoog op D66’s wensenlijstje. Door nu fietstellingen te doen, kunnen deze ambities in toekomstig verkeersbeleid in de nieuwe bestuursperiode gericht en onderbouwd een plek krijgen en wordt gebruik van de fiets extra gestimuleerd".

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha