Wijk bij Duurstede, 20 november 2020. Op 30 oktober stelde Bart van Asperdt van de D66 fractie schriftelijke vragen aan het college over naleving corona-maatregelen op Wijkse veer. Op 17 november werden de vragen beantwoord en zijn sinds 20 november te lezen op de website van de gemeente.

Toelichting

In de toelichting op de vragen is te lezen: "Het is in het belang van de samenleving, de zorgsector, onze dierbaren en onszelf om de corona-maatregelen (zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen) zo goed mogelijk na te leven. Soms moeten we elkaar daarop extra attent maken.

Onlangs zijn we geschrokken van de situatie op het Wijkse veer. Het was druk (business as usual), het aanhouden van anderhalve meter afstand was niet mogelijk, en het dragen van mondkapjes werd niet geadviseerd, laat staan gehandhaafd. Ook de werknemers zelf droegen geen mondkapje. We zijn ons ervan bewust dat het veer in particuliere handen is en dat de passagiers zich ofwel in auto’s ofwel in de buitenlucht bevinden. Toch lopen passagiers en werknemers in onze ogen onnodig risico".

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha