Het doel van ditiswijk.nl is primair de verslaggeving van de actualiteiten in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij maken onderscheid tussen ingezonden brieven en redactionele artikelen. Ingezonden brieven en berichten afkomstig van vertegenwoordigers van de lokale politieke partijen worden geplaatst in de categorie 'politiek', mits de inhoud ervan past binnen het beleid van ditiswijk.nl. Ingezonden stukken m.b.t. politiek worden voorafgegaan door deze introductie. Hiermee is duidelijk dat de inhoud van het stuk de visie is van de betreffende partij en niet van de redactie. De redactie van ditiswijk.nl wil hiermee haar neutrale invalshoek waarborgen.
Wijk bij Duurstede, 20 september 2020. Gerard Migchels (CDA) en Jeroen Brouwer (SP) steunen het verzet van meer dan 700 Cothenaren tegen een zonnepark aan de Groenewoudseweg in Cothen. Gezamenlijk dienen ze daarom komende dinsdag een motie in dat oproept om geen omgevingsvergunning te verlenen aan een zonneveld op die locatie. Eenvoudigweg omdat er totaal geen draagvlak is voor een zonnepark op die plek. En er zijn meer dan voldoende en veel betere locaties in de gemeente.

Inwoners Cothen zijn massaal tegen het zonnepark

Er is een initiatief om een zonnepark aan te leggen aan de Groenewoudseweg tegen de dorpskern van Cothen. Burgerparticipatie maakt een belangrijk onderdeel uit van de procedure bij een omgevingsvergunning voor de aanleg van een zonnepark in onze gemeente. De inwoners van Cothen zijn echter massaal tegen een zonnepark op die plek. Dat blijkt uit de meer dan 700 handtekeningen die zijn gezet in de petitie tegen het zonnepark. Gerard Migchels (CDA) en Jeroen Brouwer (SP) concluderen hieruit dat er totaal geen draagvlak is onder de inwoners voor de aanleg van een zonnepark aan de Groenewoudseweg.

Geen omgevingsvergunning verlenen

Gerard Migchels ‘Vanwege het totaal ontbreken van draagvlak dienen het CDA en de SP komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een motie in waarin we het college oproepen om geen omgevingsvergunning aan dit zonnepark langs de Groenewoudseweg te verlenen’. Jeroen Brouwer ‘En we roepen ook op om de locatie langs de Groenewoudseweg te verwijderen uit de kansenkaart voor zonnevelden. Zodat deze locatie ook echt definitief uit beeld is voor zonnevelden. Als het gemeentebestuur de inwoners echt serieus neemt, luistert zij naar het overduidelijke afgegeven signaal dat er geen draagvlak is.’

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha