Wijk bij Duurstede, 2 maart 2020. Lidl Nederland en de gemeente Wijk bij Duurstede zijn het eens over plannen voor de bouw van een nieuw, toekomstbestendig winkelcentrum met appartementen in wijk De Heul te Wijk bij Duurstede. Het is de bedoeling dat woningen worden gebouwd op de plek aan de Hoogstraat waar nu de Lidl supermarkt is gehuisvest.

Het college is blij met de plannen

Wethouder Eric Balemans zegt: ‘Wat een eer om als kersverse wethouder in Wijk bij Duurstede zo’n belangrijke ontwikkeling te mogen melden. Met de plannen slaan we een aantal vliegen in één klap.’ Wethouder Hans Marchal vult aan: ‘Er komt niet alleen een mooi, nieuw winkelcentrum met een moderne supermarkt, maar ook een flink aantal appartementen voor onze inwoners.’ Zowel Lidl als de gemeente en de provincie Utrecht leveren een flinke financiële bijdrage in het project. Daardoor zijn deze plannen nu mogelijk.

Het nieuwe winkelcentrum in De Heul bestaat uit twee delen

In één deel komt een nieuwe Lidl met appartementen. In het andere deel is er ruimte voor de huidige winkeliers. Daar komen appartementen boven. In totaal is het de bedoeling om ongeveer 100 appartementen te bouwen in De Heul. In De Heul is de Lidl dan de enige supermarkt. Om dit nieuwe winkelcentrum mogelijk te maken, worden het huidige winkelcentrum, de oude sporthal en het zwembad gesloopt.

Binnen enkele weken een informatieavond

Deze avond is voor omwonenden en winkeliers. Daar wordt uitgelegd wat de plannen zijn. Omwonenden en winkeliers kunnen zich dan ook opgeven voor een meedenkgroep. Die groep komt in het voorjaar enkele keren bijeen. Deelnemers kunnen dan meepraten over de uitwerking van de plannen.

 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha