Wijk bij Duurstede, 18 oktober 2019. Op 16 september 2019 stelde Arie van Vliet van de PCG-fractie schriftelijke vragen aan het college inzake de wegverspringing in de N227 bij Langbroek. Op 15 oktober werden de vragen beantwoord en sinds 18 oktober zijn deze te lezen op de website van de gemeente.

Toelichting

In de toelichting op de vragen is te lezen: "Deze week is er weer een ongeluk gebeurd tussen Cothen en Langbroek (bij de ‘slinger’ in de N227 bij het bord bebouwde kom). Zie ook ditiswijk.nl/nieuws/112/2808- aanrijding-op-n-227-bij-wegverspringing. Er zijn hier al diverse ongelukken gebeurd en het is gevaarlijk, niet alleen voor automobilisten maar ook voor verkeer op de parallelweg en zelfs voor aanwonenden. De ‘slinger’ zit niet voor niets in de weg en haalt de snelheid uit het verkeer. Als er een ongeluk gebeurt zal de automobilist best te hard gereden hebben… Absoluut waar, maar dit is het waarschijnlijk niet alleen… De ‘slinger’ is onvoldoende verlicht en komt, zeker als iemand hier in het donker rijdt en onbekend is, onverwacht. Er moet duidelijker worden aangegeven dat er een stevige ‘slinger’ aankomt. Gelet op het aantal ongelukken op deze plek maakt de PCG-fractie zich ongerust, vandaar deze vragen. Wil de gemeente deze kwestie bij de provincie aankaarten? Zij zijn als wegbeheerder hiervoor verantwoordelijk".

Stroefheid asfalt aangepast

Na het opstellen van de antwoorden zijn er nog twee ongevallen geregistreerd die direct aan de midden geleider gerelateerd kunnen worden. De provincie heeft aan de bewoners van de Cotherweg gemeld dat ze in de nacht van 23/24 oktober de stroefheid van het asfalt gaan verbeteren en vervolgens een houten geleiderail gaan plaatsen. De planning voor plaatsen van de houten geleiderail is nog niet bekend.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha