Wijk bij Duurstede, 21 oktober 2021. Liesbeth (66 jaar) en Gert (68 jaar) de Keijzer- Kuijer trouwden 50 jaar geleden om 09.00 uur in het gemeentehuis op de Markt. Aansluitend trouwden zij in de kapel van de Rooms Katholieke kerk. Vanmorgen ging burgemeester Meerts het gouden bruidspaar feliciteren namens het gemeentebestuur met deze bijzondere mijlpaal.

Beiden uit Wijk

Liesbeth groeide op in de wijk de Blauwe Pannen en Gert woonde aan de Mazijk. Gert voetbalde met de broer van Liesbeth zo kenden zij elkaar. ‘Het was wel een leuke meid’ laat Gert weten toen zij elkaar ontmoeten tijdens een avond georganiseerd door de Katholieke kerk. Hij bracht haar thuis en bleef dat doen en zo begon hun verkering.

Woningen

Na het trouwen ging het stel één jaar inwonen bij de ouders van Liesbeth. Na een jaar de deur plat gelopen te hebben op het gemeentehuis kregen zij een ‘onbewoonbaar verklaarde’ woning toegewezen aan de Julianastraat. Toen bekend werd dat de woningen voorlopig niet gesloopt zouden worden bouwde Gert een keuken en douche aan de woning.’Wij hebben daar 5 jaar al was het wat oud gezellig gewoond’ vertelt Liesbeth. Het echtpaar verhuisde nog enkele keren in Wijk. Nadat er wat lichamelijk ongemakken kwamen keek het stel uit naar een woning of appartement die gelijkvloers was. ‘Ik zag een oproep op facebook van een jong stel die een woning zochten en in een appartement woonden. We hebben het erop gewaagd om op de woningruil in te gaan en het is gelukt’ vertelt Liesbeth lachend. ‘We wonen hier nu heerlijk in dit appartement’.

Werk en vrije tijd

Gert werkte als begeleider in de sociale werkvoorziening en Liesbeth deed 25 jaar salaris en financiële administratie voor verschillende werkgevers. Zij werkte 4 dagen in de week en op woensdag paste ze met veel plezier op de vier kleinkinderen. Gert zingt vanaf zijn 9de jaar tot heden in verschillende koren. Zo zong hij bij het kerkkoor, Face to Face en nu het Shantykoor. Gert voetblad tot zijn 30ste en werd daarna scheidsrechter bij CDW. Samen fietsen ze veel. Liesbeth mag graag handwerken en met de computer bezig zijn.

Trouwakte

Liesbeth verheugde zich erg op het kado, een gewaarmerkte kopie van de trouwakte, dat burgemeester Meerts het gouden paar ging aanbieden namens het gemeentebestuur. ‘Ik ben heel benieuwd hoe het eruit ziet’ liet zij enthousiast weten. Het stel bekeek samen met Meerts geïnteresseerd de akte. Met familie en vrienden wordt het behalen van de gouden mijlpaal gevierd met een etentje.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha