Wijk bij Duurstede, 16 december 2017. Op veel plaatsen zijn de depodogs al afgesloten i.v.m. de komende jaarwisseling en het daarbij traditionele gebruik van vuurwerk.

Dalende trend?

Afgelopen jaren liet de gemeente desgevraagd weten dat er een dalende trend was in het schadebedrag tijdens de jaarwisseling om straatmeubilair te herstellen. Inclusief arbeidskosten bedroeg de schade in 2016 7500 euro en in 2017 9927 euro. In deze schadebedragen zijn niet de kosten meegenomen die vuurwerk aanrichtte bij diverse basisscholen.

Beloning

Op de facebook pagina van de gemeente is te lezen: “Blijft de vuurwerkschade bij de komende jaarwisseling onder de € 10.000 in de gemeente Wijk bij Duurstede? Dan is dat goed nieuws voor de jongeren! Wethouder Hans Marchal wil ze dan met € 1.000 belonen. Hoe lager het schadebedrag onder de €10.000 uitkomt, des te meer geld stelt hij beschikbaar voor de jongeren. Hans Marchal legt uit: ‘Afgelopen jaarwisseling viel de schade relatief hoog uit. Dat is zó zonde van het geld. Daarmee kunnen leuke dingen worden gedaan, waar veel jongeren van kunnen genieten. Dus heb ik dit plan bedacht. Samen met de jongeren wordt besproken wat er met het geld wordt gedaan. Wel moet de vuurwerkschade de komende jaarwisseling dus flink omlaag. Ik hoop dat de jongeren elkaar erop wijzen dat iets wat lange tijd plezier geeft, veel leuker is dan een harde knal.’ Er is een nauw contact met jongerenwerker Eno Middelham van Stichting Binding. Hij heeft een directe lijn lopen naar verschillende groepen jongeren. Zijn kennis en ervaring met jongeren in Wijk bij Duurstede is waardevol. Als de vuurwerkschade onder de € 10.000 is, bespreekt hij begin 2018 met de jongeren wat ze graag met het geld willen doen”.

Lees ook:

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha