Wijk bij Duurstede, 4 oktober 2021. Aan Kinderboerderij de Vliert gaat dierendag niet ongemerkt voorbij. In deze week ontvangen ze maar liefst 450 kinderen van de basisscholen uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Knuffeldag

Voor de dieren een drukke knuffeldag, voor de kinderen van de groepen 3 en 4 evengoed druk, er is een anderhalf uur durend programma samengesteld. Vanouds maken de kinderen feestmaaltijden voor de geiten, cavia´s, konijnen en varkens bestaande uit groente en fruit, gesponsord door Jumbo supermarkten. Aangekomen op het geitenplein merkten de kinderen dat de dieren kieskeurig waren, appels vonden gretig aftrek, sla en paprika was minder in trek. De schapen waren iets teveel gevoerd vorige week, vertelde Mario aan de kinderen. Niet getreurd, met het schitterende weer vandaag kon er volop gespeeld worden.

Kriebeltuin

In de kriebeltuin wordt onder leiding van Petra gesnuffeld aan insecten, iets verderop wordten bijen of wormen op je gezicht geschminkt. Aan het mentale werd ook gewerkt, met dieren als thema wordt een sessie braingym aan de kinderen gegeven. Meer foto's zij te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha