Wijk bij Duurstede, 3 oktober 2021. Door de coronamaatregelen kon de kermis deze zomer in Wijk bij Duurstede niet doorgaan. Dat was een grote teleurstelling voor veel inwoners. Daarom is de gemeente Wijk bij Duurstede heel blij dat de kermis van 20 t/m 24 oktober alsnog doorgaat.

Verkeersmaatregelen kermis

In verband met de kermis van woensdag 20 t/m zondag 24 oktober in de binnenstad van Wijk bij Duurstede is het parkeerterrein Walplantsoen (gedeelte blauwe zone) van maandag 18 t/m zondag 24 oktober niet te gebruiken. Het parkeerterrein dient maandag vanaf 09.00 uur autovrij te zijn. De wegsleepregeling is dan ook van kracht. Het parkeergedeelte op het Walplantsoen voor vergunninghouders blijft bereikbaar. Vergunninghouders kunnen via de Wildemansteeg, het parkeerterrein bereiken en verlaten.

De invalideparkeerplaatsen op de Markt dienen vanaf 18 oktober vanaf 09.00 autovrij te zijn i.v.m. opbouwen kermis In verband met de kermis van woensdag 20 t/m zondag 24 oktober in de binnenstad van Wijk bij Duurstede dienen de invalideparkeerplaatsen op de Markt vanaf maandagochtend 18 oktober vanaf 09.00 uur autovrij te zijn. De wegsleepregeling is dan ook van kracht.

Overige verkeersmaatregelen tijdens de Kermis

  • Tijdens de kermis wordt het eenrichtingsverkeer op de Achterstraat, Klooster Leuterstraat, Muntstraat en Langs de Wal (gedeeltelijk tussen de Muntstraat en Volderstraat) opgeheven. Het Kokkestraatje blijft te allen tijde bereikbaar via de Veldpoortstraat. De Volderstraat is tijdens openingstijden van de Kermis een doodlopende straat (net als tijdens de weekmarkt).
  • De Rijnstraat en de Markt zijn tijdens de openingstijden afgesloten voor alle verkeer m.u.v. voetgangers. Doorgaand verkeer via de Veldpoortstraat en Klooster Leuterstraat blijft dan gewoon mogelijk.
  • Parkeren langs de rijbaan op de Rijndijk, Havenweg en Lekdijk Oost is tijdens de kermis verboden. Ook hier geldt een wegsleepregeling. Het doel van deze afsluitingen is om het risico op verkeershinder voor bezoekers van de kermis tussen de Markt en het Walplantsoen zoveel mogelijk weg te nemen. Vergunninghouders kunnen te allen tijde de binnenstad in via de Veldpoortstraat of de Dijkstraat en de binnenstad weer verlaten via de Oeverstraat.

De organisatie ziet erop toe dat bovengenoemde verkeermaatregelen goed geregeld worden.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha