Wijk bij Duurstede, 29 juli 2021. De Wijkse Zonnebloem begon de afgelopen dagen weer voorzichtig met buitenactiviteiten. De eerste activiteit was een puzzeltocht door de binnenstad Vele gasten onder begeleiding van vrijwilligers liepen deze VVV-puzzelroute en staken daarbij ook nog heel wat op.

Ook al woon je al vele jaren in Wijk- zoals veel Zonnebloemgasten - dan nog steek je van zo'n puzzeltocht heel wat op. In kleine groepjes werden tal van VVV-vragen beantwoord. Daarvoor moest er in de binnenstad naar gevels worden gekeken, op de markt naar de pomp worden gelopen, het kasteel worden bezocht, jaartallen worden ontdekt, parate kennis worden aangesproken en moest je een beetje geluk hebben bij het gokken naar het goeie antwoord.

De tocht viel bij de Zonnebloem-gasten erg in de smaak. Net als na ruim een uur wandelen de verfrissing met een gebakje op het terras van de Engel of Dorestad.

Achter de schermen bereidt de Activiteiten Commissie van de Zonnebloem nog enkele leuke uitstapjes voor. Nu maar hopen dat Nederland van het slot blijft en niet opnieuw Corona beperkende maatregelen moeten worden genomen.

Op de foto vlnr. mevr. Wageman, mevr. Van Eck, mevr. Redegeld en gelegenheids vrijwilliger Bouwien Folgerts op zoek naar de ooievaar op een schoorsteen in de Volderstraat: GEVONDEN

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha