Wijk bij Duurstede, 26 april 2021. EigenWijkse Energie, het lokale 100% groene energiebedrijf van de EigenWijkse Energie Coöperatie, is een samenwerking aangegaan met het sociale natuurbedrijf Natuurlijk heel leuk. Voor elke klant die zich aanmeldt voor gas/licht doneert EigenWijkse Energie een boom, of 20 euro aan vruchtdragende struiken aan het Wijkse Voedselbos aan de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede. De kersverse klanten kunnen, als ze dat willen, hun boom of struik zelf planten tijdens een van de meewerkdagen in 2021.

Duwtje

Als je 100% groene en lokale energie afneemt draag je bij aan de vergroening en de biodiversiteit in Wijk bij Duurstede. Met deze actie wil het energiebedrijf dat tastbaar maken. Sarida van der Meer, vrijwilliger van het eerste uur en directeur van EigenWijkse Energie: “Onze energie is de groenste van Nederland en we zijn niet duurder dan de ‘grote energiejongens’. We vinden het bij EWEC belangrijk om wat wij verdienen ook weer terug te geven aan de gemeenschap. Vandaar deze mooie samenwerking met het voedselbos van Natuurlijk heel leuk”. De planten en bomen worden geleverd door een lokale, duurzame leverancier. Alle informatie is te vinden op ewec.nl.

Het Wijkse Voedselbos, waar ook mensen groeien

Het voedselbos levert nu al wekelijks oogst van de fruitbomen, bessenstruiken, eetbare bloemen en wildplukkruiden aan lokale horeca. Het biedt daarnaast vrijwilligersplekken aan vrijwilligers, vluchtelingen, stagiaires en mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen kan op afspraak naar het Wijkse voedselbos. Je kunt er terecht voor rondleidingen, workshops wildplukken of kanotrips met wildplukpicknicks of wild tea arrangementen. “We willen mensen in contact brengen met de natuur in hun directe omgeving. In het Wijkse voedselbos laten we zien wat de natuur te bieden heeft aan voedsel voor mens en dier, maar ook aan natuurbeleving, inspiratie en rust. Daar mag iedereen van meegenieten.”, vertelt Nancy Rietveld, mede-eigenaar van Natuurlijk heel leuk.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha