Wijk bij Duurstede, 8 januari 2021. Na inventarisatie van de schadebedragen, zowel aan gemeentelijke eigendommen als aan die van derden is deze hoger dan de twee voorgaande jaren laat de gemeente desgevraagd weten.

De kosten aan gemeentelijke eigendommen

  • 9 x prullen/hondenpoepbak € 314 /stuk á € 2.826
  • 15 x verkeersbord € 100/stuk á € 1.500

Totaal: € 4.326

Schade aan derden

Vorig jaar liet de gemeente na schriftelijke vragen via een persbericht weten dit jaar de vuurwerkschade aan derden zou worden meegenomen in het totale schadebedrag rond de jaarwisseling. Dit jaar stuurde de gemeente i.v.m. het vuurwerkverbod geen persbericht uit waarin werd aangegeven hoe derden schade gerelateerd aan de jaarwisseling konden melden aan de gemeente. Derden hebben dan ook geen schade gemeld. Wel is er schade geconstateerd schrijft de gemeente.

  • Er is een abriruit vernield. De vervanging hiervan (incl. voorrij- en materiaalkosten) komt op € 500.
  • Verder is in een Bindingbusje vuurwerk gegooid. Het dak is ontzet, het dashboard is beschadigd en de airbag is afgegaan.
  • Bij basisschool De Wegwijzer is een speeltoestel (een ballenvanger) beschadigd, waardoor deze niet meer gebruikt kan worden. Het vervangingsbedrag inclusief plaatsen bedraagt € 1200.

Busje Binding

Binding laat in een reactie weten: “ Wij hebben de schade niet laten taxeren. Buiten de aangegeven schade zijn de vooruit en zijruit ook kapot. Dat opgeteld dat er 4 nieuwe banden die er onder moesten en hij al wat ouder is besloten de auto niet meer op te knappen en hem voorgoed af te laten voeren. Moeilijk dus om een schadebedrag te noemen. Wij kopen nu een ‘nieuw’ busje van rond de 7500. Bus was misschien nog 1000 waard. Alles door schade aangebracht vervangen zou waarschijnlijk hetzelfde bedrag zijn geweest”.

Meer informatie over schade en overlast in voorgaande jaren leest u hier.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha