[UPDATE] Wijk bij Duurstede, 14 september 2019. Voormalig burgemeester Swillens loste na 5 jaar gepraat de belofte in dat de gemeente een bank met overkapping zou realiseren voor senioren in de stadshaven achter de walmuur.

Vervanging

De bank met overkapping, in gebruik genomen op  23 december 2011, was een toezegging omdat de populaire “leugenbank” hoek Zandweg/Singel plaats moest maken voor de toenmalige nieuwbouw. Nu trekken de gebruikers van de “leugenbank” bij de stadshaven aan de bel omdat zij te horen hebben gekregen dat maandag aanstaande de bank wordt ontmanteld en opgeslagen.

Reden?

Volgens de mannen die geregeld gebruik maken van de bank hebben zij begin deze maand van de gemeente te horen gekregen dat de bank wordt gedemonteerd. Een afvaardiging van de mannen heeft in een gesprek op 2 september met wethouder Kosterman, vertelden zij vanmiddag, te horen gekregen dat de bank voorlopig zou blijven staan maar dat hij weggaat is zeker. De reden voor deze beslissing zou volgens de senioren liggen in overlast van jongeren, in de avonduren, waardoor recreanten in de haven en bewoners van de Dijkstraat (geluids) hinder ervaren. De aanwezigen vanmiddag zeggen allen verrast te zijn dat maandagmorgen 16 september, de werkzaamheden al worden uitgevoerd.

Wederhoor

Gezien het tijdstip van informeren en het weekend kon de redactie alleen via de mail een reactie vragen of datgene wat de mannen vertelden overeenkomt met de mening van de gemeente. Antwoorden van de gemeente zijn te lezen in dit artikel.

Update 16 september

Om 07.30 uur waren er geen werkzaamheden rond de “leugenbank”. Navraag bij de vertegenwoordiger/aanspreekpunt van de senioren die gebruik maken van de bank leerde dat zondagmiddag is besloten het demonteren en verwijderen uit te stellen. Volgens de vertegenwoordiger komen er nieuwe gesprekken met alle partijen, senioren, jongeren, aanwonenden en gemeente, om te zien hoe de overlast in de toekomst kan worden voorkomen. Rond 09.30 uur werd de rommel rond de "Leugenbank" door medewerkers van WijkSchoon opgeruimd. De peukentegel bij de bank wordt naar een logischer plaats verplaatst en er worden extra palen neergezet langs de Havenweg.

 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha