Wijk bij Duurstede, 19 december 2017. De redactie werd vanmiddag getipt dat er gisteren veel politieauto’s aanwezig waren op de Wijkersloot. De getuige gaf aan dat er van alles door de politie uit de opstallen werd verwijderd.

Politievoorlichting

Vanmiddag stelde de redactie n.a.v. de tip en ontvangen foto vragen aan de politievoorlichter in Utrecht. De persvoorlichter van de politie laat weten: “Omdat het onderzoek loopt, moeten we wat terughoudend zijn in de informatie hierover”. Wel kregen wij antwoord op de navolgende vragen:

  1. Waarom vond er een politieactie plaats op voornoemd adres?
    • De politie trof ter plekke een gestolen auto aan. Ook is een hennepkwekerij gevonden met ongeveer 350 hennepplanten. Deze is geruimd en vernietigd.
  2. Was de politie getipt?
    • Inderdaad vond dit plaats op basis van binnengekomen informatie.
  3. Zijn er verdachten aangehouden?
    • Ja, er zijn zes verdachten aangehouden. Betreft vijf mannen in de leeftijd van 20 t/m 27 jaar uit Wijk bij Duurstede, Nieuwegein en Zeist en een vrouw uit Wijk bij Duurstede. Allen zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Zondag

Op zondagavond rond 19.00 uur namen agenten poolshoogte bij het pand en troffen daar een gestolen voertuig aan. Ook was een hennepkwekerij aanwezig met zo’n 350 hennepplanten. Maandag is de politie geruime tijd bezig geweest om alle planten te ruimen en te vernietigen. De goederen voor de kwekerij zijn in beslag genomen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha