Wijk bij Duurstede, 21 oktober 2021. Op de kruising van de Waag en Schepenen vond vanmiddag rond 14.56 uur een aanrijding plaats tussen een bedrijfsbus en fietsster. Volgens alle betrokkenen ging de aanrijding niet hard maar wel hard genoeg om de fietsster ongelukkig ten val te laten komen. Het rechteronderbeen van de gevallen fietsster moest door ambulancepersoneel worden gespalkt voordat zij op een brancard kon worden getild voor vervoer naar het ziekenhuis.

Paraplu’s

Omwonenden en buren hadden een scherm van paraplu’s gemaakt zodat de fietsster beschut kon wachten op de komst van de hulpdiensten. Een kussen en deken maakten het liggen op de koude natte stenen iets aangenamer. De fietsster kon zelf telefonisch contact opnemen met naasten om te vertellen wat er was gebeurd.

Spalk

Omstanders hadden het rechter onderbeen met een onnatuurlijk stand ondersteund met tassen en dekens. Na aankomst van het ambulancepersoneel kreeg de fietsster een infuus met pijnstilling waarna haar rechteronderbeen kon worden gespalkt. Eén politieagent nam de gegevens op van de bestuurder van de bedrijfsbus en de andere agent de gegevens van de fietsster. Met vereende krachten werd vervolgens de fietsster op de brancard getild voor vervoer naar het ziekenhuis. Een buurman zorgde dat de boodschappen en fiets in en bij het huis van de fietsster werden neergezet.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha