Langbroek, 29 september 2021. Bij een eenzijdig incident op de Cotherweg raakte vanmorgen rond 05.26 uur een auto van de weg en belandde rechtop naast de N-227 in de Cothergrift.

Op het dak

Bij aankomst van de hulpdiensten zat de bestuurder met zijn koelbox op het dak van de auto. Eén tankautospuit van de brandweer Cothen/Langbroek reed om naar de rotonde N-227/N-229 om via het weiland met ladders de bestuurder droog van het dak te halen. Vanaf de Cotherweg gingen duikers van de brandweer Wijk bij Duurstede het water in om de bestuurder te ondersteunen terwijl hij via de ladder naar de oever kroop. De bestuurder werd, nadat hij met de brandweermannen door het weiland naar de weg was gelopen, opgevangen door ambulancepersoneel voor controle. Voor het incident rukten de hulpdiensten massaal uit. Een opgeroepen traumahelikopter werd afbesteld.

Parallelweg

Verkeer vanaf Cothen werd tijdelijk over de parallelweg van de Cotherweg geleid. Verkeer vanaf Langbroek kon over de vrije rijbaan naast het incident hun weg vervolgen. Meer foto's staan op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha