Wijk bij Duurstede, 28 mei 2021. De melding ‘Brandgerucht’ bracht de brandweer vanmorgen iets na 01.00 uur naar de Molenvliet op het industrieterrein. Controle door de brandweer leerde dat het om een (kleine) brand ging en werd er een tweede tankautospuit opgeroepen.

Middelbrand

Er woede een brand(je) van twee bij twee meter in een stapel gebruikte elektronica onderdelen. De zichtbare vlammen werden snel gedoofd met een hogedrukspuit. Niet duidelijk was of de brand zich verder in de berg met onderdelen verplaatste. Er werd opgeschaald naar middelbrand en voertuigen uit Cothen/Langbroek en Nieuwegein voegden zich bij de lokale brandweer.

AR kanaal

De brandweerauto’s werden naast het Amsterdam Rijnkanaal opgesteld om makkelijk een constante watertoevoer op te bouwen naar de hal met materialen. Met meerdere stralen lage druk werd de berg met elektronica nat gehouden.

Kraan

Nadat een kraanmachinist was gearriveerd werd de berg met elektronica uit elkaar getrokken en verplaatst om te worden afgeblust. De brandweer was geruime tijd bezig om deze klus af te ronden. Twaalf foto's van het incident zijn te zien in het fotoarchief. Een korte videoimpressie vindt u op ons YouTube kanaal.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha