Wijk bij Duurstede, 21 augustus 2017. Bewoners van een woning aan de Dukdalf belden vanmiddag zelf 112 na een poging wespen in een muur te verdelgen en er daarna een brandlucht in de woning hing.

Spouwmuur

De voor nacontrole opgeroepen brandweer controleerde in de woning waar geen brandhaard kon worden ontdekt. Inspectie buiten leerde dat er rook onder de dakgoot vandaan kwam. Als eerste werd in de vensterbank op de eerste verdieping aan de voorkant van de woning een gat gemaakt waar veel water in de spouwmuur werd gespoten. Tegelijkertijd bleek er ook rook aan de zijkant van de woning onder de dakpannen vandaan te komen.

Ladderwagen

Na aankomst van de ladderwagen van de Utrechtse Heuvelrug werden een rij dakpannen en isolatie aan beide zijden van het dak van de woning verwijderd zodat ook hier water in de spouwmuur kon worden gespoten. De brandweer was uren bezig omdat onduidelijk was waar de steeds opstijgende rook vandaan kwam. De waterschade aan de woning van de hevig geschrokken bewoners is aanzienlijk. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha