Wijk bij Duurstede, 16 mei 2019. Ben je van plan om een (nieuwe) fiets te kopen, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst maakt het een groot verschil welk type fiets je koopt. Verder is het slim om vooraf al over een aantal dingen na te denken, om je goed voor te bereiden. Hieronder lees je tips welke handig zijn bij het uitzoeken van een nieuwe fiets. Zo weet je zeker dat je een goede en afgewogen keuze kunt maken.

De beste fiets voor jou

Wanneer je opzoek bent naar een fiets, heb je een ruime keuze uit allerlei soorten fietsen. Zoek vooraf op wat de verschillen zijn tussen een stadsfiets, normale fiets, mountainbike, omafiets, een vouwfiets en een elektrische fiets. Onderzoek ook wat de voor- en nadelen van elke soort fiets zijn. Ben je iemand die veel met de trein gaat, dan kan het slim zijn een vouwfiets te nemen, welke je meeneemt de trein in. Rij je liever in je vrije tijd over onverharde paden in de bossen, dan is een mountainbike een goede optie. Heb je de fiets alleen voor hele korte afstanden nodig, dan voldoet een stadsfietsen. Wil je maximaal comfort? Dan is een omafiets met extra groot zadel een mogelijkheid. Zo heeft elke fiets dus wel iets wat deze uniek maakt, en hangt de keuze vooral af van de omstandigheden waarin je deze wilt gaan gebruiken.

Hoeveel versnellingen heb jij nodig?

Een ander punt waar je het type fiets op uitzoekt, is het aantal versnellingen. Fiets je vaak flinke afstanden met tegenwind, dan heb je zeker versnellingen nodig. Een stadsfiets heeft dan juist weer geen versnellingen, en is daarom geschikt voor korte afstanden. Vouwfietsen zijn er zonder of met versnellingen. Het hangt er dus maar net vanaf wat je precies zoekt.

Denk nu al na over beveiliging

Het is ook verstandig om voor de aankoop van een fiets al aan de beveiliging te denken. Zoek een goed fietsslot en bedenk vast waar je de fiets neerzet als je thuis bent. Een goede plek is een schuur waar de deur van op slot kan. Denk ook na over een fietsverzekering, zodat je minder zorgen hebt over diefstal van de fiets. Een verzekeraar zal echter wel eisen dat je de fiets goed op slot zet, met een slot welke beschikt over een bepaald keurmerk.

Ga voor kwaliteit

Door een fiets van goede kwaliteit te kopen, gaat deze langer mee en heb je minder onderhoudskosten. Daarnaast is het makkelijker om een goede fiets over een aantal jaar te verkopen, zodat je een deel van het aankoopbedrag terug krijgt

Koop de fiets online

De tijd dat je langs een fietsenmaker moest om een fiets te kopen, is al lang voorbij. Tegenwoordig bestellen veel mensen hun fiets online. Dit is goedkoper omdat online aanbieders lagere prijzen aanhouden, en je zo makkelijk verschillende fietsen kunt vergelijken. Op fietsen online bestellen zit ook geen lange levertijd, meestal heb je deze namelijk de volgende dag al binnen. Verder kun je recensies lezen van mensen welke een specifieke fiets al eerder hebben gekocht. In een fysieke fietsenwinkel heb je niet de mogelijkheid om te horen wat eerdere klanten van een fiets vinden. Dit alles helpt je om een goede keuze te maken, voor een lage prijs. Een online fietsenwinkel is dus snel, voordelig en heel transparant.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha