Wijk bij Duurstede, 14 november 2017. Op zondagavond 12 november werd in de nieuwsuitzending van Hart van Nederland aandacht besteed aan een bewonersactie van Wijk bij Duurstede om het Bunkerschip van Markus BV aan de haven te verwijderen. Eerder was door RTV Utrecht ook al aandacht besteed aan het vervallen schip.

De bewoners rondom de haven zijn een actie gestart om de gemeente te bewegen alles wat binnen hun invloed ligt in te zetten om het tot wrak vervallen schip nu eindelijk te laten verwijderen. Het bunkerschip is sinds 2008 in ongebruik geraakt en sindsdien dient het geen enkel doel meer dan alleen te liggen en te verkrotten. Regelmatig klimmen jongelui aan boord van dit “spannende” spookschip. Gezien de staat van het bunkerschip is dit niet zonder gevaar.

De gemeente wordt in de petitie, ondersteund door meer dan honderd handtekeningen, dringend gevraagd om Rijkswaterstaat te verzoeken de ligplaatsvergunning in te trekken. Deze Watervergunning is destijds nadrukkelijk afgegeven voor het behouden van de bij Markus BV in gebruik en eigendom zijnde werken ten behoeve van de exploitatie van een werkend bunkerschip. Van gebruik/exploitatie van een werkend bunkerschip is al bijna 10 jaar geen sprake meer. In de vergunning is daarnaast als voorschrift opgenomen dat het schip in goede staat van onderhoud dient te worden gehouden. De bewoners zijn van mening dat de grondslag voor het hebben van deze vergunning al geruime tijd niet meer bestaat, namelijk de exploitatie van een bunkerschip.

Daarnaast voldoet Markus BV overduidelijk zichtbaar niet aan het voorschrift van een goede staat van onderhoud. Het verkrotte schip is al lange tijd een “rotte kies” in het zicht op Wijk bij Duurstede en het zicht van Wijk bij Duurstede op de rivier en het is de hoogste tijd om daar iets aan te doen.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha