Wijk bij Duurstede, 6 november 2021. In het begin van dit jaar, is de route van het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland in Langbroek en Cothen, voorzien van vaste bebording. Als organisatie waren we zeer blij met het idee van onze gemeente om die borden permanent aan te brengen. Het was van ons een grote wens en we hadden daar al heel lang om gevraagd. Je moet je voorstellen dat wij dat als afdelingsvrijwilligers dat eerst altijd zelf deden. Dat betekende in alle vroegte opstaan om naar Cothen en Langbroek te gaan en daar de borden met richtingpijlen te bevestigen aan de aanwezige lantaarnpalen of palen van verkeersborden. Na het examen moesten de betreffende borden weer verwijderd worden. Je kunt je voorstellen dat het nog al arbeidsintensief is.

Echter wat blijkt na een paar maanden: van de ruim 40 bordjes zijn er 20 verdwenen. Eigenlijk is het te triest voor woorden, dat sommige mensen niet met hun handen van gemeenschapsgoederen af kunnen blijven. Ten slotte wordt het geld dat hier voor nodig was door de gemeenschap betaald.

Verkeersexamenbordjes

Natuurlijk liggen de daders op het kerkhof en het zal erg moeilijk zijn om te achterhalen wie de daders zijn. Er zijn bijvoorbeeld een aantal bordjes op de doorgaande route tussen Langbroek en Cothen VV verdwenen. Je denkt dan al gauw aan de jeugd die tussen Doorn en Cothen fietsen, maar er zijn er ook verdwenen in straten, die geen deel uitmaken van een schoolroute. In overleg met de gemeente is besloten om geen aangifte van vernieling te doen, maar we begrijpen dat het echter wel zou moeten, maar de dader(s) vinden zal een lastige opgave zijn.,

We zouden ook graag voor het verkeersexamen in Wijk bij Duurstede zelf, een dergelijke vast beborde route hebben, maar gelet op deze ervaring, zal er ernstig nagedacht worden of onze gemeente hier gemeenschapsgeld voor over heeft. In ieder geval zijn wij ernstig gedupeerd, vanwege de onnodige werkzaamheden, die wij als vrijwilliger weer moeten uitvoeren als het praktsch verkeersexamen weer gehouden wordt.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha