Wijk bij Duurstede, 14 november 2020. Voormalig wethouder Willem Joustra heeft een lokale partij opgericht. Hij wil met “Duurstede voor Democratie” meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

“Wijk bij Duurstede heeft ruimte voor een conservatief-liberale partij. Zeker nu de VVD zich nog verder heeft vervreemd van haar kiezers dan ze al deed. Een mooi moment om van start te gaan. Er zijn met de nieuwe koers van de VVD geen partijen in de raad meer die de staat willen verkleinen en zo de vrijheid vergroten. Alle partijen zijn nu van het ‘meer regels-meer ambtenaren-meer belastingen’, wij willen dat anders. Minder belastingen betekent meer vrijheid om je geld uit te geven aan dingen die jij belangrijk vindt.” Aldus Joustra.

Opvallend is de doelstelling om macht te decentraliseren, ook in de samenwerkingsverbanden die de gemeente heeft, zoals de Sociale Dienst, de huisvestingsverordening etc. Hiermee wil Joustra Wijks belastinggeld in Wijk bij Duurstede houden en de besluitruimte van de gemeenteraden vergroten. “Zodat de gemeenteraadsverkiezingen echt ergens over gaan. Er valt met de huidige partijen praktisch niets te kiezen.”

Duurstede voor Democratie is een zusterpartij van Woerden voor Democratie. Die partij werd in september opgericht. Beide partijen zijn afdelingen van “Lokaal voor Democratie”, een landelijke partij.

Het doel van Lokaal voor Democratie is om de invloed van lokale partijen te vergroten. Dat is volgens Joustra nodig om meer zeggenschap bij de gemeenteraden te brengen. Als de gemeenteraden meer te zeggen hebben, heeft de kiezer dat ook. Mensen in andere gemeenten zijn welkom om zich aan te sluiten door ook een afdeling te beginnen.

Joustra: “Nu zoveel kiezers zich niet meer herkennen in de zittende partijen en de traditionele VVD-kiezers zich daar niet meer thuis voelen voorzie ik een groot kiezerspotentieel. Tijd om snel te werken aan een stevige kieslijst met Wijkenaren die vrijheid verkiezen.”

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha