Wijk bij Duurstede, 15 augustus 2019. We zijn onderweg van de Franse alpen naar huis; waar we hebben deelgenomen aan een groot Internationaal sport evenement van 10 canicross wedstrijden (hardlopen met hond): de “Trophee des Montagne

300 teams

Bijna 300 teams uit 22 verschillende landen deden mee aan dit evement. Een team bestaat uit 1 loper en 2 honden. Elke wedstrijd loop je samen met 1 hond. In 9 dagen worden er 10 canicross wedstrijden gelopen door de bergen met flink wat hoogte-meters. Zelf liep ik mee met mijn honden Mikke en Powerrr en mochten we na de 10 races op het hoogste podium plaatsnemen in onze categorie! Als “laaglander” een hele prestatie. Maar uiteraard hebben we ons goed voorbereid op deze uitdaging. Naast het fietsen met honden (bikejoring) waar we vorig jaar oktober Wereldkampioen in zijn geworden; is hardlopen met honden mijn passie. Door een blessure kon ik dat een tijdje niet; maar die is nu genezen.

"Allround getraind"

Na de 1e race had ik wel door de flinke afdalingen in de wedstrijd heel veel spierpijn; dat valt namelijk in Nederland niet zo goed te trainen. Maar dat went wel wat gedurende de wedstrijd serie. Ik heb deze wedstrijden al eerder gelopen en ben ondertussen wel wat gewend. De honden zijn zo “allround” getraind dat zij er minder moeite mee hadden; die lopen élke keer weer top! Internationaal wordt dat ook opgemerkt. We zijn ondertussen gevraagd voor het Internationale Team van Non-stopdogwear om onze sport verder te promoten. Samen met 9 atleten uit onder andere Noorwegen, Sweden, België, Duitsland, Groot Brittanië, Spanje en USA dus nu ook een inwoonster uit Wijk bij Duurstede met een passie voor canicross in dat Internationale Canicross Team. Hoe bijzonder is dat! We gaan ons nu voorbereiden op het Europees Kampioenschap canicross en bikejoring in België. Maar deze prachtige overwinning (ook op mijzelf) zit weer in “the pocket”!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha