Wijk bij Duurstede, 16 november 2021. Wat in 2020 niet mogelijks was i.v.m. de toenmalige Corona-maatregelen leek voor 2021 wél te gaan lukken. Weliswaar met minder deelnemende horeca, maar 75% van de reguliere capaciteit en gezondheidschecks aan de deur, maar tóch nog een mooi programma. Tien bluesbands uit NL en USA stonden klaar voor een non-stop gratis toegankelijk festival van 15.00 tot 24.00 uur in het theater, drie cafés en drie restaurants. Op straat waren de eerste aankondigingen al zichtbaar en gelet op de reacties hadden veel blues liefhebbers uit Wijk en omgeving er enorm veel zin in.

Wat echter een dikke week terug nog niet goed was te voorzien waren de dramatische ontwikkelingen m.b.t. de besmettingen, ziekenhuisopnames en een dreigende ontwrichting van de gezondheidszorg. De nieuwe maatregelen die daarvoor werden afgekondigd hakten er heel zwaar in, zeker voor de restaurants en café’s met sluiting om 20.00 uur, vaste zitplaatsen, géén events na 18.00 uur en Corona-controles. Lekker sjouwen met je vrienden van kroegje naar kroegje, spontaan een biertje drinken met elkaar en onbekommerd genieten van lekkere blues zat er niet meer in.

Samen met de Wijkse horeca was dan ook al snel duidelijk dat het programma zoals we voor ogen hadden niet uitvoerbaar zou zijn. Binnen de horeca was nog wel een idee voor een middagprogramma met akoestische blues in de cafés en restaurants tot 20.00 en aansluitend zittend verder in het theater. Uitgaande echter van de aantallen daarbij te verwachten bezoekers (een paar honderd heb je al snel), de vele bewegingen in de locaties en onderlinge contactmomenten was dat nou precies wat de nieuwe Corona-maatregelen tegen wilden gaan. Het OMT-advies was klip en klaar: fors indammen van het aantal contacten en zo de besmettingsgraad terug te dringen. Onderlinge afstandsnormen zijn daarbij essentieel.

Wat ons betreft staat het organiseren van een bluesfeest op dit moment dan ook haaks op deze uitgangspunten en hebben wij besloten de 10e Blueskroegentocht 2021 af te gelasten.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha