Overlangbroek, 6 september 2021. De bekende muzikale familie Neven is op zaterdag 11 september tijdens Monumentendag actief in het pittoreske kerkje van de Hervormde gemeente. Organist vader Johannes gaat dit jaar met twee van zijn zes kinderen muziek maken in het sfeervolle kerkgebouw.

De familie Neven haalt regelmatig het nieuws vanwege hun muzikale activiteiten. Cornelia speelt dwarsfluit. Recent behaalde Cornelia een 1ste prijs bij het Nationale Fluitconcours. Haar stukken werden fraai, muzikaal, dynamisch en vloeiend gespeeld. Eerder dit jaar haalde ze de Finale van Stage4Kids Hamburg met het zingen van ‘Ich will dir mein Herze schenken’, een aria uit de Matthäus Passion van J.S. Bach. Kees blaast zaterdag met blokfluit en trompet zijn partijen mee. Hij ontving zowel zijn blokfluitspel als zijn trompetspel veel lof van de jury van de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours.

De muziek die de Nevens laten horen stamt voornamelijk van rond de bouwtijd van het orgel, de tijd van de Barok. Tussen 15e eeuwse muren kunnen bezoekers muziek beluisteren van J.S. Bach, G. F. Händel en J. C. Pepusch.

Vader Johannes Neven is kunstschilder, musicus, organist en pianostemmer. Johannes, Cornelia en Kees spelen graag voor alle belangstellenden. Van harte welkom!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha