Wijk bij Duurstede, 1 september 2021. Onder dat motto worstelt ook stichting BluesinWijk zich door de Corona-crisis. Januari 2020 startte met een nokvol Calypso, maar kort daarna strandde de jarenlange opgebouwde succesvolle bluesformule in een reeks van annuleringen. Géén Wijkse Bluesweek, géén Blueswandeling, géén Blues4kids, géén BluesbijdeBuren, géén KleurrijkuitinWijk, géén Blueskroegentocht en géén Amerikaanse Bernard Allison Group. Alleen al in 2020 liep theater Calypso daardoor de opbrengsten mis van zes bluesevents en ruim honderd bluesmuzikanten konden een optreden in Wijk wel vergeten. Gelukkig versoepelden na de zomer 2020 de regels wat en konden aan het eind het jaar, nét voor het doek opnieuw viel, nog vijf uitverkochte mini-concerten in Calypso plaatsvinden.

2021 verliep al niet veel beter

Het geplande nieuwjaarsconcert viel in duigen, net als de opnieuw geplande EU-toer van Allison, de schoolconcerten, BluesbijdeBuren en KleurrijkuitinWijk. Veel geplan en geregel, maar opnieuw allemaal voor niets. Om moedeloos van te worden! Maar gelukkig lijkt er nu dan toch wat ruimte te komen en is de programmeur weer enthousiast begonnen met een nieuw programma tot voorjaar 2022. Voorlopig nog met inachtneming van de 1,5 meter regel, maar toch!

24 september inmiddels uitverkocht

De trouwe achterban van de Wijkse bluesclub snakt naar weer wat reuring. Het concert van de Belgische Guy Verlinde op 24 september is compleet uitverkocht en voor de Bluescruise op 24 oktober zijn al ruim 200 reserveringen binnen. Van maand tot maand wordt bekeken wat er komende tijd van de planning gerealiseerd kan gaan worden. Via www.bluesinwijk.nl zijn alle wijzigingen en updates te volgen. Je bent van harte welkom!

Programma 2021-2022 (onder voorbehoud van Corona)

  • 24 sept Calypso theater Guy Verlinde & the Artisans of Solace (B) (Uitverkocht)
  • 24 okt Ms. Salvinia Bluescruise met J.J. Sharp & Friends
  • 27 nov Wijkse horeca Blueskroegentocht
  • 14 jan Calypso theater Bernhard Allison Band (USA)
  • 20 mrt Calypso theater Phil Gates Band (USA)
  • 15 apr Café Ome Ko Blueswandeling

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha