Cothen, 26 augustus 2017. Wethouder Hans Marchal opende vanmorgen net na 10.00 uur het tweejaarlijks evenement aan de Kapelleweg. Aansluitend voegde hij zich bij het optreden van een dansgezelschap om enkele rondjes mee te draaien tijdens een klompendans.

Vrijwilligers

Rond de 200 vrijwilligers maakten het houden van dit evenement mogelijk. Vanmorgen vroeg stonden vele vrijwilligers klaar om op de bijzondere locatie, een akkerbouwbedrijf, een veeteeltbedrijf en twee fruitteeltbedrijven die klem naast elkaar liggen de belangstellenden te ontvangen.

Van alles wat

Op het terrein was te zien hoe men vroeger het bedrijf (akkerbouw, veeteelt en fruitteelt) voerde. Op de deelnemende bedrijven waren tal van activiteiten, waarbij de kinderen niet vergeten worden. Er werden rondleidingen gegeven, vee gekeurd en gewassen geoogst en waren allerlei oude landbouwvoertuigen te zien. Na het bekijken van alle activiteiten kon onder het genot van een hapje en/of drankje bij de grote tent gekeken worden naar verschillende optredens van volksdansgroepen en een koor. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha