Wijk bij Duurstede, 23 juli 2020. Sinds begin maart waren de mannen van het Wijks Shantykoor “Tussen Rijn & Lek” niet bijeen geweest op de gebruikelijke oefenavonden in ‘t Stekkie. Het was en is nog steeds afzien om zo lang niet te kunnen zingen met je kameraden van het koor, en ook nog eens niet te kunnen optreden. Maar dinsdagmiddag 21 juli was een (klein) deel van de leden weer present in de boomgaard van de voorzitter Willem van der Horst aan de Ossenwaard in Cothen.

Een locatie waar we konden voldoen aan de voorschriften. Ruimte genoeg tussen de peren en ook nog een gezellige hond. Het weer was goed, om ons heen de boerenzwaluwen en ook de spreeuwen wisten het bijzondere evenement wel te waarderen, ze gingen over in het zwermen, een prachtig gezicht.

Het verdere verloop van het seizoen is nog een zaak van veel onzekerheden, in ieder geval zoals al eerder gemeld hebben het organisatie comité en het bestuur van het shantykoor ”Tussen Rijn & Lek” besloten dit jaar , 2020, geen festival te houden.

Het was fijn met een beperkt deel van het koor in de buitenlucht de geliefde shanty liederen , onder leiding van Arie van Veenendaal, weer te kunnen zingen. Vooralsnog gaat het oefenprogramma op deze manier doorgang vinden, eens in de veertien dagen tussen de peren.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha