Wijk bij Duurstede, 14 februari 2020. Op voorwaarde dat de ring in Wijk bij Duurstede zou blijven, zodat de kleinkinderen de ring later ook nog konden bekijken, wilde de vinder van de gouden ring zijn vondst wel afstaan aan Museum Dorestad.

Unieke vondst

Bij het rooien van een door de buxusmot aangetaste haag werd de ring bij toeval gevonden. “We grapten nog dat het wel knelringetje zou zijn” vertelde de dochter vanmorgen. Na het kleinood te hebben afgespoeld bleek het van goud te zijn. De vinder heeft de vondst vervolgens gemeld bij Archeocare. Johan Langelaar van Archeocare vertelde: “Zover wij weten zijn er drie van dit soort ringen gevonden. Twee in Friesland en nu één in Wijk”. “Met deze unieke vondst kunnen we weer verder onderzoek doen”.

Museum op de Markt

Nadat duidelijk was wat voor een bijzonder vondst dit was heeft het museum zich ingespannen om de vondst voor Wijk te behouden. Vanmorgen nam in de trouwzaal van het oude gemeentehuis op de Markt wethouder Kosterman namens de gemeente de ring in ontvangst. De ring wordt totdat het museum op de Markt  is gerealiseerd bewaard in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief. Meer informatie over de ring is te lezen op de website van de gemeente.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha