Wijk bij Duurstede, 4 augustus 2017. Tot en met 20 augustus is de beeldentuin in de Pruimenboomgaard te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag. Na iets meer dan twee decennia stoppen Antie Sevenster en Willem Tanja met het openstellen voor bezoekers. Deze laatste tentoonstelling doet niet onder voor voorafgaande jaren. Het beproefde concept, een gevarieerd aanbod van bronzen, stalen, keramische en roestvrijstalen kunstwerken in een fraai aangelegde tuin, blijft veel bezoekers trekken.

Humor en creativiteit

De tentoongestelde kunstwerken van 12 beeldend kunstenaars zijn met humor en creativiteit ontworpen en doet bij menig bezoeker een glimlach op het gezicht verschijnen. Bezoekers blijven vaak wat langer ronddrentelen langs de bloeiende borders of nemen het er van op het terras waar lekkere pruimentaart geserveerd wordt.

Blinden en slechtzienden

Ook blinden en slechtzienden zijn welkom in deze tuin, stichting Kubes organiseerde op vrijdag 4 augustus een excursie om deze moderne kunst te beleven zoals de kunstenaar dat bedoelt heeft. Bijna al het werk mag aangeraakt worden behalve de wat fragiele objecten en het werk in de vitrines. Door het betasten van de kunstwerken en wat kleine aanwijzingen van een begeleider worden de beelden 'gevoeld'.

Beeldentuin de Pruimengaard is te vinden aan de Middenweg Oost 9a, op het terrein is parkeergelegenheid voor auto's en fietsers. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha