Wijk bij Duurstede, 22 mei 2017. Gisteren vierde Saint Anthony Pipe Band haar 40 jarig bestaan. In samenwerking met ‘Kasteel Cultureel’ werd er een Schotse dag georganiseerd in en om ‘Kasteel Duurstede’. De dag stond niet alleen in het teken van Schotse doedelzakmuziek, maar ook de band Caraid Cuimris speelde Schots - Ierse muziek.

Koren

Er waren optredens van verschillende gezelschappen, zoals het projectkoor ‘Kort maar Krachtig’ en Shantykoor Rijn en Lek, beide uit Wijk bij Duurstede. Zangeres Suzanne de Jong kwam ook zingen. Verder kwam de vereniging van Ierse Wolfshonden, House of Carrynette voor het verkopen van diverse Schotse artikelen, en was er een whisky proeverij georganiseerd door Gall en Gall.

Massed Bands

Saint Anthony Pipe Band krijgt ondersteuning van o.a. The Seaforth Highlanders of Holland en Herivvarda Pipes en Drums om gezamenlijk een Massed Bands te vormen om zo een rondgang te maken door het centrum van Wijk bij Duurstede. Meer foto's van de Schotse dag staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha