Wijk bij Duurstede, 17 september 2019. Op zaterdag 14 september 2019 is in klein gezelschap het eigentijdse pop-up Museum van Dorestad geopend. Verhalenvertellers Titus, Katla, Rorik, Zwarte Robert en David leiden je door de binnenstad van Wijk bij Duurstede.

Rijkse historie

Onze rijke historie is dé attractiewaarde van Wijk bij Duurstede waarmee wij ons kunnen onderscheiden van andere aantrekkelijke vestingsteden. Dit vindt je terug in het beeldmerk dat is ontwikkeld met vijf verhalenvertellers die echt hebben bestaan. Helaas duurt het nog even voor het nieuwe museum haar deuren opent. Tot die tijd komen de verhalenvertellers tot leven in een pop-up museum. De vijf verhalenvertellers – Titus de Romein, Katla Uit Birka, Zwarte Robert de herbergier, Rorik graaf van Dorestad en David van Bourgondië - presenteren zich met een afbeelding op ware grootte met een korte tekst over zichzelf, hun periode en een thema. Op het tentoonstellingspaneel staan afbeeldingen die met het verhaal te maken hebben of foto’s van archeologische vondsten. In de VVV op de Markt is een overzichtspaneel van de verhalenvertellers te vinden en een paneel met meer informatie over het nieuwe Museum Dorestad.

Waar zijn de vijf verhalenvertellers te vinden?

  • Titus de Romein, vrijwillige hulpsoldaat in het Romeinse leger Bax Lederwaren, Peperstraat 48
  • Katla dochter van een rijke Friese weduwe uit de Zweedse handelsplaats Birka Silver Seven, Peperstraat 5
  • Zwarte Robert herbergier in Dorestad Café Ome Ko, Maleborduurstraat 9
  • Rorik graaf van Dorestad, Deense hoofdman van koninklijke afkomst Delicatessen Plus, Peperstraat 39a
  • David van Bourgondië bisschop van Utrecht Tersteeg schoenen, Markt 3

Op elke locatie is een flyer van de verhalenvertellersroute te verkrijgen.

Samenwerking

Het project is een samenwerking tussen Museum Dorestad, de VVV Kromme Rijnstreek, de gemeente Wijk bij Duurstede, de Ondernemersvereniging Binnenstad Wijk bij Duurstede, horeca, de centrummanager en de vijf ‘gast-gevende’ locaties van de verhalenvertellers.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha