Wijk bij Duurstede, 31 augustus 2019. Op veler verzoek na het grote succes van de twee voorgaande jaren zal het Klank en Licht spel dit jaar worden herhaald. Voor de laatste keer, zo geven initiatiefnemers Gerrit Onink, Ineke Fraza en Wil Kosterman aan. In 2017 werd dit Klank en Lichtspel voor het eerst opgevoerd in de Wijkse binnenstad, op bekende en minder bekende plekjes. Met geluid, licht, zang, muziek en theater werd het klassieke liefdesverhaal verteld van een jong stel in de 60-er jaren. Een verhaal dat de bezoeker meeneemt naar het Wijk bij Duurstede van toen, met de cultuur van toen, de muziek, de omgeving, de personages uit die tijd. Met fictieve gebeurtenissen, maar die zomaar waar geweest zouden kunnen zijn.

Het initiatief in 2017 kwam tot stand na een toevallige ontmoeting, waarbij herinneringen werden gedeeld aan eerdere opvoeringen van het Klank en Lichtspel. Gerrit, Ineke en Wil zijn allen vanuit hun hobby dan wel professie al jarenlang bezig met podiumkunsten in veel verschijningsvormen. Zo ontstond het idee om dit spel in een andere vormgeving opnieuw terug te brengen naar Wijk. Voor de bekenden, die de geschiedenis nog eens willen herbeleven. Voor nieuwkomers, die zich willen laten onderdompelen in de sfeer van het vervallen en bekrompen stadje uit de 60-er jaren. En voor alle andere nieuwsgierigen die het leuk vinden om tijdens een wandeltocht door de Wijkse binnenstad meegenomen te worden langs een levend schouwspel, op straat en achter de Wijkse gevels.

De eerdere opvoeringen 2017 en 2018 waren allen al snel uitverkocht. En nog steeds is er veel vraag naar deze bijzondere voorstelling. Door mensen die het nog niet gezien hebben, maar ook door mensen die het opnieuw willen mee maken. Voor de 2e keer of misschien wel voor de 3e keer. Om die reden is besloten om nog één keer een reeks voorstellingen te brengen.

Het verhaal is gebaseerd op het jonge stel Greet en Bruus. Zij een katholieke en rijke boerendochter. Hij een woonwagenbewoner, een vagebond, die zich aan God noch gebod ook maar iets gelegen laat liggen. Ondanks de grote verschillen in achtergrond worden zij heftig verliefd. En dat blijft niet zonder consequenties.

Data en kaartverkoop

De uitvoeringen zijn gepland op donderdag 10 oktober, vrijdag 11 oktober en zaterdag 12 oktober. Vanaf 19.30 uur start elk half uur een groep wandelaars onder begeleiding de wandeltocht, er zijn, 4 voorstellingen per avond. Kaartverkoop start vrijdagochtend 13 september om 9.30 uur bij de VVV aan de Markt in Wijk bij Duurstede. Reserveren niet mogelijk. Karten kosten € 15,00 p.p. Licht en Donker wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van Stichting Beleef Wijk.

De voorstelling kan steeds bogen op de enthousiaste medewerking van de inwoners die op de route wonen zoals Wilhelminastraat, Nieuwstraat en Langs de Wal en op de grote inzet van vele vrijwilligers, spelers en zangers.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha