Wijk bij Duurstede, 18 augustus 2019. Zaterdagavond 14 september 2019 wordt van 20.00 tot 23.00 uur de Open Monumentendag feestelijk afgesloten in Theater Calypso met een dansfeest in ballroomdancing-stijl met medewerking van het Nederlands Dansorkest.

Het thema van dit jaar is ‘Plekken van plezier’. Daarom bedacht het bestuur van het Open Monumentendag comité Wijk bij Duurstede dat deze dag niet passender kan worden afgesloten dan met een dansfeest, want dansen is plezier voor twee, voor iedereen! En wat is er nou plezieriger dan met je partner en samen met anderen te dansen op de muziek van een echt dansorkest met zang. Onder het genot van een drankje kan iedereen weer eens lekker dansen op de foxtrot, de jive, de wals (de Engelse of de Weense). Ook de Zuid-Amerikaanse dansen komen aan bod.

Maar er valt ook gewoon te zitten, te kijken en luisteren. Het orkest heeft een breed repertoire dat niet alleen dansmuziek maar ook luistermuziek te horen geeft. Dus ook als u de danskunst niet meester bent of even geen zin in bewegen hebt, heeft u toch een gezellige avond onder bekenden.

Het Nederlands Dansorkest, een bigband onder leiding van dirigent Johan Winter bestaat uit trombones, saxofoons, en trompetten, ondersteund door de ritmesectie. Twintig zeer ervaren musici spelen gevarieerde muziek op professionele wijze. Zang is er door o.a. Linda te Nuyl.

Hoewel uiteraard niet verplicht is het natuurlijk wel leuk indien u in passende kleding komt. Voorop staat dat het een gezellige avond wordt.

Aanvang : 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.45) Einde : 11.00 uur

Toegang: de toegang is gratis. In verband met de te verwachten drukte is het wel nodig om te reserveren en door te geven met hoeveel u komt. Dit kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor algemene informatie, muziek en film over het NDO: www.nederlandsdansorkest.nl. Theater Calypso: www.calypsotheater.nl

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha