Wijk bij Duurstede, 12 augustus 2019. Stel je eens voor: een groot scherm, mooie belichting, surround geluid, een prachtige film. Je eigen stoel mee en een drankje in de hand van één van die fijne omliggende horeca gelegenheden. Zie je het al voor je? Wij ook! Daarom hebben Filmhuis Calypso en Cultuurcoach Bo Hendriksen de handen inéén geslagen om deze droom waar te maken!

Initiatief van Filmhuis Calypso

Film op de Markt is een initiatief van Filmhuis Calypso en de Cultuurcoach samen met Brouwerij de Dikke en de Horeca rond de markt. Het vertonen van film in de openlucht op een plein is de afgelopen jaren steeds meer in opkomst, wordt zeer gewaardeerd en bereikt een groot publiek. Gezien de kennis en ervaring in het vertonen van films van het Filmhuis Calypso samen met de groeiende belangstelling voor film is de tijd rijp om ook in Wijk bij Duurstede een film in de openlucht te vertonen. De recent vernieuwde Markt nodigt enorm uit om dit te doen.

Gratis

De film is gratis te bezoeken voor alle inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede en daarbuiten. De toeschouwers kunnen met hun zelf meegebrachte stoeltjes plaats nemen op het plein voor de kerk en ver daarachter. Bij de omliggende horeca zijn drankjes te bestellen.

De film El Olivo wordt getoond op 31 augustus aanstaande om 21:00 uur in Wijk bij Duurstede, op De Markt.

Alma’s familie produceert al generaties lang olijfolie in het Spaanse Castellón, maar zijn door teruglopende inkomsten genoodzaakt een andere inkomstenbron te zoeken. Haar opa heeft de veranderingen binnen hun familiebedrijf niet kunnen accepteren, spreekt al jaren niet meer en is nu zelfs gestopt met eten. Zijn zonen hebben weinig geduld voor de grillen van hun vader, maar Alma begrijpt hem. Zij weet als enige dat haar opa nog steeds rouwt om het verlies van de 1000 jaar oude olijfboom die de familie heeft verkocht om schulden af te kunnen lossen. Ze besluit de locatie van de boom te achterhalen en terug te brengen naar hun landgoed, zodat haar opa zijn laatste dagen gelukkig zal kunnen doorbrengen. Het blijkt echter het begin van een serieuze missie, aangezien de boom in het atrium van een energiebedrijf in Düsseldorf staat…

Filmhuis Calypso en Cultuurcoach Bo Hendriksen nodigen iedereen van harte uit om samen met ons naar deze film te komen kijken!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha