Wijk bij Duurstede, 1 juli 2019. Wilt u ook graag andere mensen ontmoeten en op een gezellig en ontspannen manier creatief bezig zijn? Dat is mogelijk in het schervenproject Mozaïeken. Het begon allemaal begin dit jaar met het aanbod van scherven afkomstig van de Landelijke AWN (Archeologische Werkgroep Nederland), opgegraven in en om Wijk bij Duurstede. Inmiddels heeft zich een werkgroep van 3 vrijwilligers gevormd, die actief met deze en andere scherven aan de slag willen gaan.

Hulp gezocht

‘De werkgroep Mozaïeken voor en door vrijwilligers’ kan op dit moment nog hulp gebruiken van mensen die het leuk vinden om te leren mozaïeken en daarna de activiteit op een eenvoudige, aangepaste wijze te leren aan ouderen. Zowel beginners als gevorderden die mozaïeken leuk vinden, worden van harte uitgenodigd hiervoor.

Workshop

Twee vrijwilligers die de techniek beheersen zullen op de woensdagochtenden 11 en 18 september een workshop in twee gedeelten verzorgen. In de workshops leert u de basis van het mozaïeken, de techniek en het materiaal kennen. De voorwaarde om mee te doen aan de vrijwilligers workshops, is dat u zich bij minimaal 2 workshops (op 9 en 16 oktober 2019 in de ochtenden) inzet om ouderen te ondersteunen bij deze activiteit.

Vrijwillige inzet

De workshops worden met de vrijwillige inzet ondersteund door Stichting Binding en met faciliteiten door Stichting QuaRijn. Door deze samenwerking en door inzet en meegebrachte materialen is het mogelijk om kosteloos van start te gaan. Het doel van dit project is dat vrijwilligers met het geleerde bewoners en andere cliënten van het verzorgingstehuis in de twee ontmoetingsmomenten een leuke mozaïek tegel laten maken. Deze tegel kunnen zij dan op hun kamer neerzetten en door de visite laten bewonderen.

Aanmelden

Wilt u een andersoortige bijdrage leveren tijdens deze gezellige workshops, dan kan dat ook. Het lokaal moet van te voren ingericht worden en uiteraard ook weer schoon achter gelaten worden. Ook zoeken we iemand die voor de koffie en thee aanwezig is. Van tevoren meld u zich als vrijwilliger aan bij WijkHelpt, op telefoonnummer 0343-572000 (aanwezig op ma- en donderdagochtend van 9.00 – 12.00 uur, of u laat een berichtje achter op de voicemail of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha