Wijk bij Duurstede, 9 december 2018. Op vrijdag 24 april 2009 kondigden we in café Ome Ko de 'geboorte' aan van BluesinWijk. Twee maanden later stroomde het bluesplein bij Jazz by Duurstede vol met honderden bluesliefhebbers en het eerste jaar sloten we af met ruim 150 vrienden en een tiental sponsors. Ze verlangden maar één ding: MÉÉR Blues in Wijk! En dat hebben we afgelopen 10 jaar gedaan met:

  • een kleine 300 bluesbands uit Nederland, België, UK, USA, Canada, Finland, Australië, Zuid-Afrika en Oostenrijk;
  • blues in theater Calypso, op het Kasteel en de Lek, in de café's, op buitenpodiums, in het verzorgingshuis en in woonkamers;
  • workshops, bluesfilms, lezingen, blues in de school, fotoboek, bluesdansen, fototentoonstellingen, blueskwissen en blueswandelen;
  • het faciliteerden van een mondharmica-orkest en Wijkse bluesbands;
  • het winnen van een regionale cultuurprijs in 2010 en de Wijkse vrijwilligersprijs in 2016. Kortom Blues in Wijk werd een grote successtory. De blues is in Wijk niet meer weg te denken.

Belgische topband

Ons 10e jaarfeest openen we dan ook met niemand minder dan de Belgische topband The BluesBones. Publieksfavoriet bij de Belgische Blues Challenge 2012, winnaar in 2016 en tweede bij de Europese Blues Challenge in 2017.

The Bluesbones

Een band van vijf gepassioneerde en ervaren muzikanten, die met opperste bekwaamheid en met gevoel blues/rock spelen. Hun originele nummers variëren van zachte bluesrock en gevoelige bluesballads, tot hardere rock. Deze uiteenlopende stijlen van muziekstijlen heeft de band een afwisselende fanbase opgeleverd. De band is in 2011 ontstaan. The BluesBones hadden het genoegen om het podium te delen met King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery en Dan Patlansky.

Het concert vindt plaats op 5 januari in Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Zaal open 20.00 uur. Entree €10,-. Ticketverkoop: bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1 Wijk bij Duurstede telefoon 0343-574522 en via deze website.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha