Wijk bij Duurstede, 8 augustus 2018. Het landelijke thema voor Open Monumentendag is dit jaar “In Europa”. Voor het derde jaar achtereen werken de OMD-comités Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede samen. Op deze manier willen wij belangstellenden uitnodigen over de grens van de eigen woonkern heen te stappen en andere monumenten te bewonderen. De Kromme Rijnstreek staat er vol mee!

Data

De meeste activiteiten vinden plaats op zaterdag 8 september. In Houten kunt u ook op zondag 9 september een aantal monumenten bezoeken zoals o.a. landgoed Wickenburgh en enkele forten. In Bunnik vindt op zondag een spektakel - de intocht van Koning Lodewijk Napoleon - plaats op Oud-Amelisweerd. In Werkhoven kunt u de Watertoren beklimmen.

Brochure

De brochure is vanaf 24 augustus gratis af te halen bij de steunpunten van de VVV Kromme Rijnstreek in de drie gemeenten, aan de balie van de gemeentehuizen, bij verschillende supermarkten en uiteraard bij de opengestelde monumenten.

Websites

Op de websites www.vvvkrommerijnstreek.nl, www.bunnik.nl en www.wijkbijduurstede.nl is na 24 augustus a.s. de digitale versie van het programmaboekje te vinden, evenals op de Wijkse Facebookpagina: www.facebook.com/openmonumentendagwijk.

Buurgemeenten

Inwoners worden nu uitgenodigd een kijkje te nemen bij de buurgemeenten Wie al langere tijd in een gemeente woont, kent de monumenten daar meestal wel. Met de samenwerking tussen de drie comités wordt u uitgedaagd om eens wat verder van huis af een kijkje te nemen bij andere monumenten. Monumenten die u wellicht passeert op weg naar uw werk, studie, familie of vrienden. Dankzij het gezamenlijke programmaboekje hebt u snel zicht op wat er in de Kromme Rijnstreek te doen is. Dit is een mooie kans om te genieten van prachtige monumenten in uw regio!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha