Wijk bij Duurstede, 28 juni 2018. Zondag 8 juli vindt voor de twaalfde maal de Dag van de blaasmuziek plaats op de binnenplaats van Kasteel Duurstede. Evenals andere jaren is de organisatie in handen van de Stichting Kasteel Cultureel.

Programma

Het programma kent een diversiteit aan blaasmuziek: fanfare- en harmonieorkesten, een Pipers band zullen dit jaar een optreden verzorgen op de binnenplaats van Kasteel Duurstede verdeeld over twee podia: de muziektent en bij de kasteelmuur. Speciale aandacht zal dit jaar uitgaan naar muzikale samenwerkingen, die misschien niet zo voor de hand liggen Terug sinds enige jaren op de Dag van de Blaasmuziek is de Koninklijke Harmonie Doorn, zij zullen het programma openen, gevolgd door de plaatselijke harmonie Concordia. Vaste gast KNA Houten zal aan het eind van haar programma een gezamenlijk werk uitvoeren, met het volgende ensemble: St. Anthony Pipers Band uit Wijk bij Duurstede.

De VSK uit Ankeveen zijn na een maand al weer terug in Wijk bij Duurstede. Nadat zij het theaterorkest waren in de productie Hendrikje 13 van Stichting De Inrichting, gaan zij voor de finale van deze dag een gezamenlijk optreden verzorgen met een andere vast gast: Harmonie Voorwaarts uit Zeist. Zo is muzikale samenwerking het devies geworden van deze dag: fanfare met Pipers band, harmonie met fanfare met muziek als bindende factor.

Tijden

De complete indeling van de Dag van de blaasmuziek is als volgt: - 13.00 uur: Koninklijke Harmonie Doorn; 13.45 uur: Concordia – Wijk bij Duurstede; 14.30 uur: KNA - Houten; 15.15 uur St. Anthony Pipers Band- Wijk bij Duurstede; 16.00 uur: Combinatie Voorwaarts – Zeist, VSK – Ankeveen. Toegang is gratis.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha