Wijk bij Duurstede, 3 mei 2018. De uitvoeringen van ‘Hendrikje XIII, Koning van Niks’ zijn in de combihal op sportpark Mariënhoeve, Lekdijk 15 in Wijk bij Duurstede. Deze sporthal verandert speciaal voor de voorstelling in een theaterzaal. Kaarten € 22,– verkrijgbaar bij VVV 0343-575 995 of op de website

Koninkrijkje

In een moeras op de gemeentegrens van Wijk bij Duurstede en Houten ligt een koninkrijkje. Met de dag wordt het kleiner. De koning, een lakei en een nar hebben het aan de stok met hun regering, zeven vrouwelijke ministers. De koning is het beu om alleen te zijn en zoekt een duurzame relatie. De zeven ministers voelen zich er erg door bedreigd, dat de koning op vrijersvoeten gaat. Dat loopt uiteindelijk zelfs uit op een staatsgreep!

Lang en gelukkig

U mag bepalen wie er na afloop nog lang en gelukkig leven. De koning is een beetje wereldvreemd en op zoek naar kennis. Hij wordt daarbij bijgestaan door zijn lakei en de nar. Maar is die nar wel een echte steun? De ministers, het ‘Matriarchaat’, verbeelden in het stuk de zeven hoofdzonden, zoals hebzucht, jaloezie en lust. Iedere minister heeft haar eigen problemen, behalve de luie minister. Die maakt zich niet zo druk. De ministers krijgen in hun dagelijks werk hulp van hun demonen (staatsecretarissen). De meeste demonen hebben niet echt een topfunctie, zult u ontdekken.

Shakespeariaans

Vijfentwintig amateuracteurs voeren dit vermakelijke, Shakespeariaanse stuk op. In het stuk is het misschien even wennen aan de taal, maar u stapt daar vast snel overheen dankzij de mooie, gevoelige en komische gebeurtenissen. De muzikale ondersteuning is van muziekvereniging De Vriendschapskring uit Ankeveen en het Wijks Vocaal. ‘Hendrikje XIII, Koning van Niks’ is geschreven door André van Zwieten en Karel Schneider (regie).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha